Bulviniai „Varenikai“


- Bulvės, 3 vienetai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 3 stiklinės
- Kefyras, arba rūgpienis, 1 litras
- Varškė, 100 gramų
- Kiaulienos šoninė, rūkyta, 200 gramų
- Druska
Įdarui išverdame nuluptas bulves ir sutriname į bulvių košę.
Supjaustome šoninę mažais kubeliais ir virš silpnos ugnies pakepiname keptuvėje (bet neperkepiname iki sausumo).
Baigiant kepinti dedame supjaustytą svogūną.
Paruoštus spirgus suberiame į paruoštą bulvių košę, taip pat įdedame varškę, gerai išmaišome ir pasūdome.
Tešlai suberiame ant stalo miltus bei druską.
Viduryje kauburio padarome duobutę, įpilame suplaktą kiaušinį ir maišome toje duobutėje.
Tuomet supilame po truputį kefyrą ir maišome kol gausime vientisą tešlos masę (tokią kaip koldūnams). Tik nepersistenkit su miltais, ji turi šiek tiek lipti prie rankų ir būti minkšta.
Iš paruoštos tešlos darome graikinio riešuto dydžio rutuliukus, juos išvoliojame į skrituliukus, kuriuos užpildome įdaru, perlenkiame pusiau ir pirštais užspaudžiame kraštelius.
Taip paruoštus „varenikus“ dedame į verdantį pasūdytą vandenį.
Kai tik jie išplaukia į paviršių, paviriname dar apie 5 min.
Išvirtus „varenikus“ kiaurasamčiu išgriebiame lauk, dedame į įndą ir perpilame tirpintu sviestu arba taukais, kad jie nesuliptų.
Ukrainoje „varenikai“ valgomi mirkant juos į grietinę arba į su svogūnais pakepintus spirgučius.
Skanaus!
2011-12-07 15:25

Kad ir miltu. Išeina pilk tiek, kad jau "ausu" jau nesimatys

2010-11-14 21:04





2014-02-03 15:27