Bulvės šoninės "marškinėliuose" su česnakiniu padažu

Bulvės šoninės "marškinėliuose" su česnakiniu padažu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 1 kilogramas
  • Rūkyta kiaulienos šoninė, 300 gramų
Padažui:
  • Grietinė, 100 gramų
  • Majonezas, 2 valgomieji šaukštai
  • Česnakai, kapotas, 2 skiltelės
  • Provanso žolelės, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Pipirai, 1 žiupsnelis
  • Krapai
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulves nuskutame. Mažesnių nepjaustome, didesnes supjaustome, kaip verdamas garnyrui.

  2. Išverdame, bet neperverdame tiek, kad trupėtų. Atvėsiname.

  3. Jei turite virtų bulvių, pirmus 2 punktus tiesiog praleidžiame.

  4. Sumaišome padažo ingredientus, užpilame ant bulvių, atsargiai išmaišome.

  5. Jei šoninės juostelės labai plačios, jas galima perpjauti išilgai per pusę - to visiškai pakanka apsukti bulvę.

  6. Dedame bulvę ant šoninės, apsukame aplink ir statome į kepimo indą. Taip apsukame visas bulves.

  7. Kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, arba kol šoninė apskrus.

  8. Pabarstome krapais. Skanaus!

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Jurgitos receptai
» Rašyti komentarą