Bulvės šoninės "marškinėliuose" su česnakiniu padažu

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Bulvės, 1 kilogramas
- Rūkyta kiaulienos šoninė, 300 gramų
- Grietinė, 100 gramų
- Majonezas, 2 valgomieji šaukštai
- Česnakai, kapotas, 2 skiltelės
- Provanso žolelės, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 žiupsnelis
- Pipirai, 1 žiupsnelis
- Krapai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
Bulves nuskutame. Mažesnių nepjaustome, didesnes supjaustome, kaip verdamas garnyrui.
Išverdame, bet neperverdame tiek, kad trupėtų. Atvėsiname.
Jei turite virtų bulvių, pirmus 2 punktus tiesiog praleidžiame.
Sumaišome padažo ingredientus, užpilame ant bulvių, atsargiai išmaišome.
Jei šoninės juostelės labai plačios, jas galima perpjauti išilgai per pusę - to visiškai pakanka apsukti bulvę.
Dedame bulvę ant šoninės, apsukame aplink ir statome į kepimo indą. Taip apsukame visas bulves.
Kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, arba kol šoninė apskrus.
Pabarstome krapais. Skanaus!
» Rašyti komentarą