Brokolių ir fetos pyragas


- Brokoliai, vidutinio dydžio, 1 gūželė
- Sluoksniuota tešla, mielinė , 4 lapai
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Sūris, (paprastas, oalndiškas) , 70 gramų
- Feta sūris, 50 gramų
- Krapai, 1 saujelė
- Pienas, (galima ir greitinėlė), 2 valgomieji šaukštai
- Svogūnų laiškai, 1 valgomasis šaukštas
- Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Druska
- Pipirai
Atšildyti mielinės tešlos lapelius. Ją iškočioti iki tokio dydžio, kad ant jos būtų galima sudėti įdarą ir apdengti.
Prie brokolio galvos prilipusias mažas galveles atskirti ir maždaug 5 min. apvirti. Leisti nuvarvėti vandeniui. Nupjauti kotelius (jeigu jie storesni, gali neiškepti), juos supjaustyti. Leisti atvėsti.
Per tą laiką į indą įmušti kiaušinius, įberti druskos, pipirų, krapų, svogūnų laiškų, viską gerai išmaišyti, o paskui įpilti pieną ir gerai išplakti.
Tada sudėti sutrupintą fetą ir burokine tarka sutarkuotą arba paprasčiausiai mažais kubeliais supjaustytą sūrį. Išmaišyti. Ant šios masės suversti brokolius. Išmaišyti ir visą masę supilti į įkaitintą keptuvę. Pamaišant 2-3 min. apkelti- kad masė sustandėtų.
Kepimo indą iškloti tešla, ant jos suversti apkeptą brokolių masę. Ją apdengti. Tešlos kraštelius užtvirtinti, kad neištekėtų įdaro sultys.
Iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepti 15 min. Paskui kaitrą sumažinti iki 100 laipsnių ir pakepti dar 5 min.
Patiekiama karštas.
Skanaus.
2021-03-25 00:07