Briuselinių kopūstų apkepas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Džiūvėsėliai, 1 valgomasis šaukštas
- Pienas, 1 stiklinė
- Sūris, tarkuotas, 2 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
- Briuselio kopūstai, 800 gramų
Gaminimo instrukcija:
Kopūsto gūželės išverdamos pasūdytame vandenyje, išgriebiamos, sudedamos į apkepo indą, užpilamos pienu, apibarstomos tarkuotu sūriu, apdedamos sviesto gabaliukais ir apkepamos orkaitėje. Tiekiamas apkepas tame pačiame inde, kuriame kepė.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2012-08-14 22:22
Ojetau kiek jausmų mane dabar apėmę! Pirmiausia, baisiausiai apsidžiaugiau, kai tešlą maišiau, nes viasks truko laaabai trumpai ir, kaip pirmą kartą gaminančiai keksiukus, laaabai lengvai. Bet BET
Ties tuo momentu, kai pradėjau tą tešlą dėti į formeles, pasidarė aišku, kad nėr taip paprasta ir savaime suprantama, kaip iš pradžių atrodė. Pirmuosius keturis keksiukus blynelius teko krapštyti atgal iš formelių, nes, pasirodė, kad du šaukštai tešlos jiems yra per daug ir jie visai nenusiteikę stovėti (formelės išsilygino iki vos ne idealaus lapo). Toliau formelės pasitenkino tik po vieną šaukštą įdaro. Jau beveik įsivaizdavau, kad sunkiausia dalis mokymasis įveiktas ir liko tik sukaišioti migdolus (kurių sugulinėjimui jau morališkai pasiruošiau beskaitydama gaminimo patarimus). Visa patenkinta pašoviau 14 visai mielai atrodančių keksiukų į orkaitę ir užsistačiau 20 minučių. Buvau tikrai nepasiruošusi tam, ką įšvydau praėjus tam laikui
Apart vieno padoriai atrodančio keksiuko, visi kiti išklypo kas į kurią pusę, kai kurie draugiškai sukibo ir sudarė mažas atskiras grupeles po 3-4 keksiukus kiekvienoje. Ir tai dar ne viasks! Migdolų nė nematyti
Jie akivaizdžiai liko palaidoti kažkur apačioje. Nebežinau net KIEK klaidų reikėjo padaryti, kad gautųsi TOKS rezultatas, bet tai draugui, berods, jų išvaizda nė motais ir jis jau taikosi vieną kitą nugvelbti
Žiūrėsim, koks skonis gavosi, bet tikrai įdomu būtų išgirsti, KODĖL? 





2012-05-31 07:39
Aš irgi anksčiau darydavau su priiagvybiaes, bet kai laukiaus taip žiauriai supykino vien nuo kvapo kad iki šiol negaliu prisruošti taip pagaminti )) tai dabar gaminu be pievagrybių irgi gerai
2009-11-02 19:34
cia gal tie dziuveseliai barstomi ant indo dugno, kad kopustai neprisviltu. tik kai pieno ipilsim tai jie isbrink ir kas tada gausis... kose 

2009-10-27 19:58
Jeigu kopūstukus voliosim į džiuvėsėlius,o paskui pilsim pieną, tai jie nusiplaus. Aš irgi nesupratau ką su džiuvėsėliais daryti...


2014-04-05 10:47