Braškių pyragas

Braškių pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 100 gramų
  • Cukrus, pyrago viršui, 100 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 130 gramų
  • Kvietiniai miltai, pyrago viršui, 70 gramų
  • Pienas, 100 mililitrų
  • Braškės, 150 gramų
  • Druska
  • Aliejus, 60 mililitrų
  • Sviestas, kambario temperatūros, pyrago viršui, 50 gramų
  • Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:

Pasiruošiame pyrago viršų: miltus sumaišome su cukrumi, sudedame sviestą ir triname tarp pirštų, kol pasidarys trupiniai. Dedame į šaldytuvą. Kiaušinį išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir nesijaus cukraus kruopelių. Į kiaušinio ir cukraus masę supilame aliejų, įlašiname vanilės esencijos ir viską gerai išplakame. Į plakinį supilame pieną. Viską taip pat gerai išplakame. Miltus, kepimo miltelius ir druską persijojame į turimą plakinį ir išmaišome iki vientisos masės. Į sviestu ar aliejumi išteptą formą pilame pasiruoštą tešlą, tolygiai paskirstome. Ant viršaus dėliojame supjaustytas braškes, pyragą apibarstome trupiniais. Pyragą kepame 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 40 min., kol pyrago viršus gražiai apskrus ir įbedus dantų krapštuką į pyrago vidurį, jis liks sausas ir neapsivėlęs tešla. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Justinas
2015-06-16 18:07
tai va-kad su betkokiom uogom tinka, cukraus beabejo žiauriai daug siūloma...o kad receptas '#039kanus'#039; ta jau perlenkė mergytė
Iveta
2014-06-22 14:07
Ką galiu pasakyt, tai kad šis receptas žiauriai skanus! Tik jo gal kiek saldokas tai ir aš mažiau cukraus dedu t.y. viršui 50gr, pyragui irgi 50 gr. tada gaunas (bent man) idealus ir prie ledų ir prie arbatos labai puikiai tinka ir nesunku paruošt. Tik kai praeitą kartą kepiau tai dariau dviguba porcija tai net negalvojau kad taip isipūs tai ilgiau kepiau
refsa
2013-11-14 18:13
saunus receptas, rekomenduoju ) tik maziau cukraus dekit!! bei tinka su visom uogienem