Braškių pyragas


- Cukrus, 100 gramų
- Cukrus, pyrago viršui, 100 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 130 gramų
- Kvietiniai miltai, pyrago viršui, 70 gramų
- Pienas, 100 mililitrų
- Braškės, 150 gramų
- Druska
- Aliejus, 60 mililitrų
- Sviestas, kambario temperatūros, pyrago viršui, 50 gramų
- Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
Pasiruošiame pyrago viršų: miltus sumaišome su cukrumi, sudedame sviestą ir triname tarp pirštų, kol pasidarys trupiniai. Dedame į šaldytuvą. Kiaušinį išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir nesijaus cukraus kruopelių. Į kiaušinio ir cukraus masę supilame aliejų, įlašiname vanilės esencijos ir viską gerai išplakame. Į plakinį supilame pieną. Viską taip pat gerai išplakame. Miltus, kepimo miltelius ir druską persijojame į turimą plakinį ir išmaišome iki vientisos masės. Į sviestu ar aliejumi išteptą formą pilame pasiruoštą tešlą, tolygiai paskirstome. Ant viršaus dėliojame supjaustytas braškes, pyragą apibarstome trupiniais. Pyragą kepame 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 40 min., kol pyrago viršus gražiai apskrus ir įbedus dantų krapštuką į pyrago vidurį, jis liks sausas ir neapsivėlęs tešla. Skanaus!
2014-06-22 14:07




2013-11-14 18:13


2015-06-16 18:07