Braškiniai zefyriukai


- Cukrus, 160 gramų
- Vanduo, 400 mililitrų
- Želatina, 20 gramų
- Želė, braškių skonio, 40 gramų
- Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
Pirmiausia pasiruoškite želatiną - užpilkite ją maždaug 100 ml šalto virinto vandens ir palikite 10 minučių.
Tuomet paimkite didelį indą, dėkite į jį cukrų bei želė, išmaišykite, užpilkite 300 ml karšto vandens ir gerai viską išmaišykite, kad cukrus bei želė ištirptų.
Pamirkintą želatiną užkaiskite ir maišant ištirpinkite, tačiau neužvirkite.
Tuomet želatiną ir želė sumaišykite į vientisą masę ir palikite, kad atauštų iki kambario temperatūros.
Atvėsus plakite masę apie 20 minučių, kol masė sutirštės.
Masę gerai išplakus pilkite ją į kepimo popieriumi išklotą formą, išlyginkite jos paviršių ir uždengę dėkite nakčiai į šaldytuvą, kad masė sustingtų.
Masei sustingus apverskite ją ir nuimkite popierių.
Supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
Kiekvieną gabaliuką apvoliokite cukraus pudroje.
Skanaus.
2011-11-01 13:13

2011-12-05 14:55