Blynelių suktinukai su lašiša ir žirnelių kremu


- ZIGMO šaltai rūkyta lašišos filė, 400 gramų
- Varškė, 100 gramų
- Jogurtas, 100 gramų
- Kiaušiniai, blyneliai, 2 vienetai
- Pienas, 100 gramų
- Miltai, 100 gramų
- Ciberžolė, 1 gramas
- Žirniai, 200 gramų
- Grietinėlė, 100 gramų
- Sviestas, 50 gramų
- Druska
- Krapai, 50 gramų
- Aliejus, saulėgrąžų , 100 gramų
- Vyno actas, (baltojo), 100 gramų
- Druska
- Pipirai
Blynelių gamyba: išsukami kiaušiniai, pilamas pienas, po truputį sudedami miltai ir ciberžolė. Viskas gerai išmaišoma. Sviestas išlydomas keptuvėje ir iškepami lietiniai blynai. Iškeptus blynelius - atvėsinti.
Kremo gamyba: žirneliai lėtai troškinami grietinėlėje 10 min., po to dedamas sviestas ir viskas gerai trintuvo pagalba sutrinama. Paruoštas kremas gardinamas druska.
Krapų aliejais gamyba: krapai nuplikomi verdančiu vandeniu, užpilami aliejumi, actu, pagardinama druska bei pipirais, viskas labai gerai sutrinama trintuvu.
Ant lietinio blyno tepamas varškės kremas, ant jo dedama lašiša ir susukama cilindro forma. Po to tvirtai įsukama į maistinę plėvelę ir palaikoma šaldytuve 2-3 val. Suktinukas supjaustomi griežinėliais ir sudedamas ant žirnelių kremo, šalia pilamas jogurtas ir pašlakstoma krapų aliejumi.