Blyneliai su varške


- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 250 gramų
- Pienas, 1 stiklinė
- Vanduo, 1 stiklinė
- Varškė, 500 gramų
- Druska
- Aliejus
- Vanilinis cukrus
Į miltus sudedami 2 kiaušinio tryniai ir maišant pilamas vandeniu atskiestas pienas, pasūdoma, gerai išplakama, sukrečiami išplakti 2 baltymai.
Keptuvė įkaitinama ir patepama aliejumi.
Į ją plonu sluoksniu pilama tešla ir lygiai paskirstoma visoje keptuvėje.
Kepama ant vidutinės ugnies, vis peiliu pakeliant lietinio kraštus.
Kai lietinis pagelsta — apverčiamas.
Įdarui varškė pertrinama ir sumaišoma su kiaušiniais, trupučiu druskos ir vanilinio cukraus.
Iškepę lietiniai aptepami varškės įdaru ir susukami (užlenkus du kraštus) arba suvyniojami.
Taip pat įdarą galima netepti, o tiesiog dėti į vidurį blyno ir susukti, kampus užlenkiant.
Prieš tiekiant blyneliai dar apkepinami, kad įdaras iškeptų, o blyneliai gražiai apskrustų.
Skanaus.
2016-01-09 13:55


2012-11-02 17:54
2011-11-04 10:04

Vyras nuo mesos pailseti nori


2011-04-18 10:31






2016-04-11 20:16