Blyneliai su grybais


- Juodieji pipirai
- Svogūnai, 0.5 vieneto
- Kvietiniai miltai, 2 valgomieji šaukštai
- Džiūvėsėliai, 0.5 valgomojo šaukšto
- Vanduo, pusė, 0.5 stiklinės
- Druska
- Aliejus, 4 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 1 arbatinis šaukštelis
- Grybai, virti, 125 gramai
Tešlai: 2 šaukštai kvietinių miltų, pusė stiklinės vandens, šaukštelis riebalų, truputis druskos.
Įdarui: 125 g virtų grybų pusė svogūno, pusė šaukšto sviesto arba aliejaus, pusė šaukšto džiūvėsėlių, truputis druskos ir pipirų.
Miltai praskiedžiami vandeniu, įberiama truputį druskos ir gerai išmaišoma, kad neliktų gumulėlių. Į įkaitintą, riebalais pateptą keptuvę pilama po 5 šaukštus (vidutinio dydžio keptuvei) skystos tešlos, paskleidžiant ją po visą keptuvę, ir kepama. Iš tos tešlos gaunami vienas- du lietiniai, kurie patepami po 1- 2 šaukštus įdaro. Blyneliai susukami voleliais ir pakepinami riebaluose.
Įdarui svieste pakepinamas supjaustytas svogūnas, pridedama virtų supjaustytų grybų ir pakepinama. Po to beriama džiūvėsėlių, druskos, pipirų ir baigiama kepti.
2011-06-27 13:21

2011-04-11 08:37

2011-04-10 14:50
2011-02-27 18:31



2011-07-16 14:24