Blyneliai su bananais ir kefyru

Blyneliai su bananais ir kefyru
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Miltai, 1.5 stiklinės
- Kefyras, arba pasukos, 1 stiklinė
- Bananai, sunokusių vidutinio dydžio, 2 vienetai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 3 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai, 1.33 arbatinio šaukštelio
- Vanilės ekstraktas, arba vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 0.25 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 5
Sviestą ištirpiname mikrobangų krosnelėje, paliekame pravėsti.
Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišome viename inde.
Kitame inde kiaušinius, cukrų ir vanilės ekstraktą išplakame iki baltumo. Įmaišome kefyrą, po to sviestą. Pamažu, lėtai įmaišome miltų mišinį. Nepermaišykite, kitaip blyneliai nebus purūs. Tešloje liks (ir turi likti) miltų gumulėlių.
Bananus sutriname šakute iki vientisos masės ir lėtai įmaišome šaukštu į tešlą.
Keptuvę įkaitiname ant vidutinės ugnies, patepame šiek tiek sviestu. Į keptuvę pilame po 1 v. š. tešlos ir taip iškepame visus blynelius. Blyneliai kepa labai greitai, tad nepalikite be priežiūros, kad neprisviltų. Patiekiame su mėgstama uogiene, vaisiais ar sirupu. Skanaus!
» Rašyti komentarą