Biskvitinis šokolado pyragas su riešutais

Biskvitinis šokolado pyragas su riešutais
Biskvitinis šokolado pyragas su riešutais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Tešlai:
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Sviestas, 120 gramų
  • Cukraus pudra, 120 gramų
  • Miltai, 120 gramų
  • Kakava, 80 gramų
Papuošimui:
  • Karštas šokoladas
  • Pistacijos
  • Žemės riešutai
Kremui:
  • Mascarpone sūris, 150 gramų
  • Plakamoji grietinėlė, 70 mililitrų
  • Cukrus, 20 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Į dubenį įdėkite kiaušinį ir elektriniu maišytuvu suplakite. Į atskirą dubenį įdėkite sviestą ir cukraus pudrą ir elektriniu maišytuvu sumaišykite, kol bus vientisa masė. Tuomet pridėkite jau suplaktą kiaušinį, miltus ir kakavos miltelius. Tešlą maišykite kol gausite vientisą masę.

  2. Paruoškite kepimo formą. Rekomenduojame naudoti 28 cm skersmens formą. Sudėkite tešlą į formą ir tolygiai paskirstykite ant pagrindo. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje, apie 20 minučių. Pastaba: pyragui reikės dviejų biskvito papločių: viršutiniam ir apatiniam sluoksniams.

  3. Paruoškite naują dubenį ir elektriniu maišytuvu suplakite Mascarpone sūrį. Kitame inde atskirai suplakite elektriniu plaktuvu grietinėlę su cukrumi. Suplaktą grietinėlę pridėkite prie mascarpone sūrio ir išmaišykite.

  4. Vieną biskvito paplotį užtepkite kremu, kremą tolygiai paskirstykite. Antrą dalį dėkite ant kremo. Gautą plokštainį padėkite į šaldytuvą ir laikykite bent 3 valandas.

  5. Pyrago dekoravimui naudokite karštą šokoladą. Šokoladą pilkite ant pyrago viršaus ir tolygiai paskirstykite po visą paviršių. Pyrago viršų apibarstykite susmulkintais žemės riešutais ir pistacijomis.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: MyCulinaryCorner
» Rašyti komentarą