Biscotti su pistacijomis ir džiovintomis spanguolėmis


- Cukrus, 200 gramų
- Pistacijos, be kevalų, nesūdytos, 90 gramų
- Spanguolės, arba bruknės, džiovintos, 100 gramų
- Vanilė, 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 380 gramų
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kepimo milteliai, pakelis, 1 vienetas
Suplakite kiaušinius su cukrumi iki baltos masės.
Plakant suberkite vanilę bei druską.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais spanguolėmis ir pistacijomis.
Supilkite kiaušinių plakinį į dubenį su sausų ingredientų mišiniu ir viską gerai išminkykite.
Vandeniu sudrėkintomis rankomis suformuokite tris ilgus kepaliukus (apie 30 cm ilgio ir 5-7 cm pločio).
Dėkite kepaliukus ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite apie 30 min. 175 laipsnių temperatūroje.
Iškeptus kepaliukus perkelkite ant grotelių ir palikite 10-15 min, atvėsti.
Pravėsusius kepaliukus supjaustykite maždaug 1,5-2 cm storio riekelėmis, sudėkite ant kepimo skardos ir pakepinkite apie 20 min. 150 laipsnių temperatūroje.
Riekeles ataušinkite ir laikykite sandariame inde.
Skanaus.