Biramisu

Biramisu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Sausainiai, Savoiardi („damų pirštelių“), 250 gramų
  • Kiaušiniai, (tryniai), 4 vienetai
  • Cukrus, 150 gramų
  • Sūris, maskarponė, 500 gramų
  • Kakava, (milteliai), 6 arbatiniai šaukšteliai
  • Kava, juoda, 200 mililitrų
  • Alus, 200 mililitrų
Gaminimo instrukcija:

Iki baltos masės išplakti kiaušinių trynius su cukrumi. Sudėti maskarponės sūrį ir dar kartą išplakti. Alų užvirinti, supilti kavą ir keletą minučių pavirti (mėgstantiems saldžiau, galima įberti maždaug 2 šaukštus cukraus). Skystį supilti į plačią lėkštę, kurioje bus mirkomi sausainiai. Paimti gilų,platų, stačiakampio formos indą (25x30 cm), kuriame bus ruošiamas desertas. Dviem pirštais imti sausainį, jį laikyti horizontaliai. Sausainio apačią trumpam (1,5 - 2 sekundėms) įmerkti (sausainis turi tik šiek tiek sudrėkti, bet nepersisunkti) ir dėti į pagrindinį indą. Šitaip mirkytais sausainiais iškloti visą indo dugną. Ant sausainių, tepti storą sluoksnį maskarponės kremo ir gausiai apibarstyti kakavos milteliais. Viską kartoti tol, kol susluoksniuojami du sausainių, kremo, kakavos sluoksniai. Desertą uždengti ir padėti į šaldytuvą 6 valandoms.

Skanaus!

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Čiop Čiop
» Rašyti komentarą