Bičių korys


- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Kiaušiniai, tryniai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 500 gramų
- Soda, 0.3 arbatinio šaukštelio
- Druska
- Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
- Konjakas, ar degtinė, 20 gramų
Sirupo:
•250 g medaus
•150g cukraus
•šaukštelis malto imbiero
Taukų 0,5 kg
Tešla:
Kiaušiniai ir tryniai su trupučiu druskos gerai išplakami. plakant supilamas alkoholis, grietinė, soda sumaišyta su miltais, dar apie 10 min intensyviai plakama. supilami likusieji miltai dalimis ir labai gerai išmaišoma jau mediniu šaukštu. minkyti tešlą kol nebelips prie rankų. Iš paruoštos tešlos padaryti kūčiukų dydžio gabalėlius, ir juos virti pamaišant taukuose, kol pasidarys aukso spalvos.
Sirupas: sirupas verdama emaliuotam puode. pirmas sudedamas medus, kai jis ištirpsta dedame cukrų, ir verdame apie 7-8 minutes ant silpnos ugnies.
Sirupą su gabalėliais maišyti reikia greitai, nes sirupas labai greitai stingsta. prislėgtą bičių korį laikyti apie 3-5 val
2013-03-02 17:25
2018-06-25 08:29