Basturma - vytinta jautiena

Basturma - vytinta jautiena
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Česnakai, 600 gramų
  • Kmynai, 500 gramų
  • Jautiena, filė, 10 kilogramų
  • Druska, 1 kilogramas
  • Raudonieji pipirai, malti
Gaminimo instrukcija:

Jautieną supjaustyti maždaug 30x12x6 centimetrų gabaliukais ir sudėti į dubenį, kiekvieną gabaliuką gausiai pabarstant druska. Aprišti audiniu ir palaikyti 2 dienas. Gabaliukus apversti, kad apatiniai dabar būtų viršuje, aprišti ir palikti 2 dienoms.
Jautieną išimti, lengvai apiplauti šaltu vandeniu, nusausinti ant medinio sietelio.
Stalą uždengti plačiu porėtu audiniu, vienu sluoksniu išdėlioti mėsos gabaliukus, audinio kraštus užlenkti, kad padengtų mėsą. Uždėti plačią lentą ir prispausti kuo nors sunkiu. Po 5 valandų pakeisti audinį ir dar 12 valandų paslėgti.
Mėsos gabaliukus tvirtai apvynioti špagatu ir sukabinti šešėlyje 12 valandų, kad apdžiūtų.
Kmynus perplauti ir sugrūsti, česnaką nuvalyti ir sutrinti. Kmynus, česnakus ir maltus raudonuosius pipirus su trupučiu vandens ištrinti iki tirštos grietinės konsistencijos.
Ištepti mėsą plonu mišinio sluoksniu, 4 dienoms sudėti į dubenį. Išimti, vėl aptepti, ir 3-4 dienoms palikti. Procedūrą pakartoti dar 2-3 kartus.
Išimti iš dubens ir sukabinti šešėlyje 10 dienų.

Receptą atsiuntė: [email protected]
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Narvydas
2015-07-06 14:28
Basturmoje PRIVALO būti ožragė. Čia tiesiog džiovinta jautiena. NE BASTURMA
Fėja
2013-11-11 11:04
Laura, dariau pagal tavo receptą, gavosi superinė basturma
Auzra
2011-10-11 14:57
Geriausia nusipirkti senukuose daržovių džiovintuvą ir per naktį išeis lygiai tokia pati basturma
nerka
2011-09-15 23:11
Laura, jus beveik puikiai isdestem visa dziovinimo procesa, bet siulau pameginti keisti prieskonius, kadangi basturmos pagrindinis prieskonis yra čamanas arba kitaip šambala
nerka
2011-09-15 23:03
nu nesamone kazkokia.... cia is toli ne nepanasu i basturma. keisk pavadinima i "ziovinta jautiena"
pabandysiu paprastai
jautiena 1kg
druska 0.5kg
ozrage 60gr
cilli malti 20-30gr
paprika dziovinta saldi 20-30gr
saukstelis kumino (sutraiskiau pakepines)
mesa uzpilti druska ir palikti saldytuve 5-10paru
para laikyti saltame vandenyje, arba geras 3is valandas mirkyti vandenyje daznai keiciant vandenuka
tada gerai nusausinti, stipriai suvyniot i marle ir tarp dvieju pjaustymo lentuciu uzslegt kokiu nors svoriu. (naudojau kibira pilna vandens) palaikyti pora paru. kol mesa paslegta paruosiam prieskonius:
ozrage uzpilam virintu atvesintu vandeniu iki ~30
pildami maisom ir dapildinejam vandeni kol gausis mase panasi i grietine supilam kumina apvyniojam plevele ir porai paru i saldytuva. po to supilam likusius prieskonius ismaisom ir "riebiai" aptepam mesa gauta mase. VISKAS! kabinam mesa be jokiu marliu, tiesiog perverkit sniura ir laikykit vesioj vedinamoj patalpoj. skanaus