Baravykų salotos su padažu

Baravykų salotos su padažu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus
  • Juodieji pipirai, malti
  • Svogūnai, pjaustyti laiškai, 1 valgomasis šaukštas
  • Majonezas, 200 gramų
  • Baravykai, ar pievagrybiai, 100 gramų
  • Druska
  • Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Garstyčių padažas, 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Grybai perrenkami, nuvalomi, nuplaunami kiaurasamtyje ir nuvarvinami.
Supjaustomi gabalėliais (jei pievagrybiai — apšlakstomi actu, kad nepatamsėtų) ir išverdami pasūdytame vandenyje.
Dar kartą kiaurasamtyje gerai nuvarvinami.
Po to sudedami į dubenį, pabarstomi druska bei maltais pipirais, apšlakstomi citrinos sultimis, aliejumi ir išmaišomi.
Sudėjus į salotinę, palaistoma padažu ir papuošiama ankštpipiriais arba salotų lapais.
Padažas paruošiamas taip: 200 g majonezo sumaišoma su 3 šaukštais paruoštų garstyčių, pridedama šaukštas smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų, druskos ir cukraus pagal skonį.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Ilona
» Rašyti komentarą