Baravykų salotos su padažu

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus
- Juodieji pipirai, malti
- Svogūnai, pjaustyti laiškai, 1 valgomasis šaukštas
- Majonezas, 200 gramų
- Baravykai, ar pievagrybiai, 100 gramų
- Druska
- Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Garstyčių padažas, 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Grybai perrenkami, nuvalomi, nuplaunami kiaurasamtyje ir nuvarvinami.
Supjaustomi gabalėliais (jei pievagrybiai — apšlakstomi actu, kad nepatamsėtų) ir išverdami pasūdytame vandenyje.
Dar kartą kiaurasamtyje gerai nuvarvinami.
Po to sudedami į dubenį, pabarstomi druska bei maltais pipirais, apšlakstomi citrinos sultimis, aliejumi ir išmaišomi.
Sudėjus į salotinę, palaistoma padažu ir papuošiama ankštpipiriais arba salotų lapais.
Padažas paruošiamas taip: 200 g majonezo sumaišoma su 3 šaukštais paruoštų garstyčių, pridedama šaukštas smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų, druskos ir cukraus pagal skonį.
Skanaus.
» Rašyti komentarą