BANOFFEE - Karamelinis pyragas su bananais

BANOFFEE - Karamelinis pyragas su bananais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bananai, 4 vienetai
Gaminimo instrukcija:

Pagrindiniui papildomai reiks:

• 1 pakuotės tipo petit beurre sausainiai (trapus)
• 100 gr. margarinas (tinka ir sviestas)
• 2 šaukštai kakavos (tinka ir šokolado griežinėliai)
• cinamono

Karamelės padažui papildomai reiks:

• 1 ½ puodelio. cukraus (vid.puodelis)
• 1 puodelis. grietinėlės
• 3 šaukštai margarino (tinka ir sviestas)
• 3 šaukštai sviesto
• ½ šaukštelis druska

Įdarui papildomai reiks:

• 300 ml grietinėlės riebios
• 1 valgomasis šaukštas cukraus
• 1 vanilės
• šokolado griežinėlių pabarstymui

Sumalkite sausainius blenderyje miltelių forma. Išlydyti margariną nedideliame puodelyje. Supilkite į sausainius ir sumaišykite dubenyje, 2 šaukštai kakavos ir tr.cinamono. Maišykite tol, kol mišinys taps kaip drėgnas smėlis.Apimantis dugną ir šonus, šiek tiek,paspauskite. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių, iki 180 C.

Tuo tarpu mes darome karamelinį padažą:

Į keptuvę beriame 1 ½ puodelio cukraus ant vidutinės-mažos ugnies. Neliečiam, paliekam kaisti, kol pats sutirštės iki karamelės .Pradės tirštėti kraštai.Nekišti jokių priemonių.Tiesiog paimti keptuvę ir rankomis sukinėti,kad ištirpęs cukrus susimaišytu su neištirpusiu. Kai visas cukrus yra skystas ir kyla burbuliukai, pridėkite grietinėlės palaipsniui, nuolat maišant. Čia mes turime daryti greitus judėsius, nes karamelė su šalta grietinėle gali iškart sukietėti. Įberiame druską (druska gardiną karamelią) Išmaišyti, ir nuimti nuo ugnies. Pridėkite sviesto ir maišykite, kol virs padažu. Leiskite atvėsti. Išimti sausaininį pagrindą iš orkaitės ir palikite atvėsti.

Tuo tarpu mes darome plaktą grietinėlę. Išplak grietinėlė su cukrumi ir vanile. plakta grietinėlė, turėtų būti šalta iš šaldytuvo ir turėti visus riebalus!

Paskleiskite karamelinį padažą ant atšalusio sausainių pagrindo ir tolygiai paskirstykite bananų griežinėlius. Paskleiskite plaktą grietinėlę ant bananų. Pabarstykite šokolado gabalėliais. Pusei valandos į šaldytuvą.

Receptą atsiuntė: Aurelija
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Blondinė
2015-06-15 17:56
Naudojau 26cm išardomą torto formą - 1 pakelių sausainių buvo maža. Sunaudojau tokiam torto dydžiui 1 ir 2/3 pakelio. To pakako plonam pagrindui. Viršui suplakiau apie 200ml grietinėlės ir lėtu greičiu įplakiau 250g maskarponės - labai derėjo ir stangrumo grietinėlei suteikė, tačiau išliko purus viršus.
Blondinė
2015-06-15 17:54
Puikus pyragas. Kadangi naudojau amerikietišką puodelio atitikmenį (236ml), karamelės buvo labai per daug. Tačiau tai pagadino tik vaizdą, bet ne skonį - pyragas liejosi po kelių valandų šaldytuve. Tačiau likutis pabuvo per naktį ir ryte jau nebesiliejo - matyt grietinėlė kiek sukietėjo, o gal dalis į sausainius susigėrė. Naudojau Selga Irish cream - puikiai tiko, visi stebėjosi romo natele. Aš jokio romo nedėjau, natelė iš sausauniu ko gero atėjo. NUOSTABUS REZULTATAS !
Aurelija
2013-02-10 13:54
riebios grietineles.35% kazkur.Sausainiai paprasti trapus.
Ugnė
2012-04-19 01:40
dieve tu mano, o rašyt be klaidų kas nors dar moka?..
(anonimas)
2011-08-28 11:31
paprasta riebi grietinele.ir trapus sausainiai.