Bandelės su uogiene


- Cukraus pudra
- Cukrus, 50 gramų
- Kiaušiniai, tryniai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 400 gramų
- Pienas, šiltas, 200 mililitrų
- Druska
- Sviestas, tirpintas, 200 gramų
- Mielės, sausos, pakeliuose, 1 vienetas
- Uogienė, abrikosų, slyvų, mėlynių ar obuolių
- Vanilinis cukrus, pakeliuose, 1 vienetas
- Citrinos žievelė, 1 vienetas
Dubenyje gerai sumaišyti miltus su mielėmis. Suberti cukrų, vanilinį cukrų, druską, tarkuotą citrinos žievelės sluoksnį, įmušti kiaušinių trynius, įpilti pieną ir pusę sviesto. Mikseriu su antgaliu tešlai viską sumaišyti 5 min. iš pradžių mažu, paskui dideliu greičiu. Palaikyti tešlą šiltoje vietoje, kol ji gerokai pakils. Vėl paminkyti, iškočioti 1 cm storio kvadratinį lakštą. Perpjauti išilgai į dvi juostas. Kiekvienos juostos kraštus aptepti abrikosų, slyvų, mėlynių ar obuolių uogiene ir susukti (kaip vyniotinį). Padalinti į mažesnius gabaliukus (kiekvieną į 7-8). Ritinėlius sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą paliekant tarpus. Aptepti likusiu tirpintu sviestu. Vėl padėti šiltai, kad pakiltų. Kepti 180-200 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Apibarstyti cukraus pudra. Tiekti šiltas arba šaltas. Skanaus!
Patarimas. Prie bandelių puikiai tinka angliškas vanilinis kremas.
2015-03-13 16:45
gerai gavosi.o skonis nearealus.aciu autorei uz toki skanu receptuka;+]