Bandelės su sūriu


- Sūris
- Miltai, 500 gramų
- Pienas, 200 mililitrų
- Sviestas, 200 gramų
- Sausos mielės, 1 pakelis
- Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kiaušiniai
- Aguonos
Ruošiame tešlą. Į kambario temperatūros pieną suberti 2 v. š. cukraus ir mieles; išmaišyti, kol viskas ištirps.
Pastatyti šiltai 10 - 15 min., kad susidarytų „kepurėlė“ iš mielių.
Į dubenį persijoti miltus ir sumaišyti su druska. Sudėti mažais gabaliukais supjaustytą kambario temperatūros sviestą ir pirštais jį trinti su miltais, kol susidarys trupinėliai.
Kai susidarys mielių „kepurėlė“, pieną su mielėmis supilti į miltus ir viską išmaišyti. Jeigu tešla dar labai lipni - įberti daugiau miltų.
Paminkyti apie 3 min., ir 30 min. tešlą palaikyti šaldytuve.
Gaminame bandeles. Imame kiaušinio dyžio tešlos gabalėlius, delne juos plokščiai išminkome, dedame sūrio gabalėlį, ir suformuojame apvalias bandeles.
Aptepame plaktu kiaušiniu ir pabarstome aguonomis.
Kepame 200 C orkaitėje, kol gražiai apskrus, apie 20 minučių. Skanaus!