Bandelės su šokoladu


- Cukrus, 50 gramų
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Kvietiniai miltai, 500 gramų
- Vanduo, šiltas, 2 valgomieji šaukštai
- Druska
- Sviestas, 350 gramų
- Mielės, sausos, 2 valgomieji šaukštai
Kremui:
250 ml pieno;
vanilės;
3 kiaušinių trynių;
50 g cukraus;
2 šaukštų krakmolo.
120 g kapoto šokolado.
Mieles išsukame su šiltu vandeniu ir palaikome šiltai 10 min. Į indą sudedame cukrų, kiaušinius, druską ir gerai išplakame, beriame miltus, pilame mieles ir viską maišome. Palaipsniui po 4 šaukštus pilame tirpintą sviestą ir plakame su mikseriu (šluotelės skirtos tešlai maišyti) kol sudedame visą sviestą ir tešla gausis elastinga. Tešlą dedame 2-3 valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų, nes ji gaunasi pakankamai minkšta.
Gaminame kremą. Į mažą puoduką dedame trynius, krakmolą ir cukrų, viską gerai išplakame ir plakant toliau pilame užvirintą pieną, pakaitinam iki 2 min plakant kad neprisviltų. Supilame vanilinį cukrų, išplakame ir kremą 1 val. dedame į šaldytuvą.
Tešlą iškočiojame, aptepame kremu ir pabarstome kapotu šokoladu. Sulenkiame ir supjaustome norimo dydžio bandelėmis. Patepame kiaušinio tryniu ir kepame apie 20 min. 190-180 laipsnių temperatūroje.
2011-05-21 23:32


2011-02-12 14:30

2011-01-31 15:00

2011-01-31 14:56






2012-11-02 14:08