Bandelės su obuolių įdaru


- Cukrus, 10 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 500 gramų
- Pienas, 1 stiklinė
- Druska
- Sviestas, 10 gramų
- Mielės, šviežios, 30 gramų
Įdarui:
0,5 kg obuolių
40 g sviesto
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai vandens
0,5 arbatinio šaukštelio cinamono
Mieles ištirpiname su šaukštu cukraus, šaukštu miltų ir šilo pieno stikline. Paliekame kilti.
Miltus persijojame į dubenį. Padarome duobutę ir į ją dedame mieles, kiaušinius (dviejų kiaušinių baltymus paliekame bandelių aptepimui), cukrų druską. Pradedame maišyti ir minkyti. Minkyti reikia gan ilgai apie 10 minučių. Galiausiai dedame tirpintą sviestą ir vėl perminkome. Tada paliekame tešlą padvigubėti.
Pasidarome įdarą. Į keptuvę storu dugnu pilame cukrų ir vandenį. Kaitiname ant silpnos ugnies. Dėmesio nemaišykite. Masę kaitiname, kol cukrus pradeda ruduoti (iki šviesios medaus spalvos), tada dedame sviestą, kai jis ištirpsta, sumetame supjaustytus obuolius. Kaitiname ant silpnos ugnies apie 5 - 10 minučių, kol jie suminkštėja. Galiausiai maišydami mediniu šaukštu suberiame cinamoną. Atvėsiname.
Tešlą padaliname į gabalėlius, iškočiojame ir dedame įdaro. Formuojame bandeles ir dedame ant kepimo skardos. Paliekame kilti 20 minučių.
Aptepame kiaušinių baltymais ir kepame 20 minučių įkaitintoje orkaitėje iki 180 C laipsnių temperatūros.
2012-07-29 10:11