Bandelės su MAMOS dešrelėmis

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 300 gramų
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Dešrelės, Biovela, 6 vienetai
- Pienas, 100 mililitrų
- Druska
- Sviestas, 50 gramų
- Mielės, sausos, 1 arbatinis šaukštelis
- Sezamo sėklos, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
Pašildome pieną, į jį dedame sviestą, mieles, kiaušinį, druską, cukrų ir viską gerai išmaišome.
Į dubenį įdedame miltus ir supilame paruoštą pieną, Viską gerai išmaišome iki vientisos masės ir paliekame 1-1,5 val pastovėti, kad tešla pakiltų.
Dešrelės šiek tiek apkepame keptuvėje, įpylus 2 šaukštus alyvuogių aliejaus.
Pakilusią tešlą paminkome ir padaliname į 10-12 vienų dalių. Kiekvieną dalį iškočiojame į juostelę ir įsukame į ją pusę dešrelės. Dedame ant kepimo skardos.
Kepame 25 min. 180 laipsnių temperatūroje. Po to ištepame plaktu kiaušiniu ir pabarstome baziliku ar sezamo sėklomis. Kepame dar 5 min.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2014-07-27 22:43
Perkaitinau piena, todėl mielės numirė ir tešla neiškilo. Nepaisant to ji buvo labai skani. Puikus receptas, rekomenduoju 

2017-09-30 09:42