Bandelės su lašinukais

Bandelės su lašinukais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Aguonos, 1 valgomasis šaukštas
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Juodieji pipirai, malti
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 500 gramų
  • Pienas, 250 mililitrų
  • Kiaulienos šoninė, rūkyta, 200 gramų
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Aliejus, 5 valgomieji šaukštai
  • Mielės, 20 gramų
Gaminimo instrukcija:

Užminkome mielinę tešlą iš miltų, pieno, kiaušinių, cukraus, druskos, aliejaus bei mielių ir pakildiname.
Lašinius smulkiai supjaustome, sudedame susmulkintą svogūną ir supilame aguonas.
Imame po gabaliuką tešlos, iškočiojam ir dedame įdaro, kraštus užspaudome kaip virtinukams.
Dedame į skardą ir leidžiame pakilti, pakilus patepame išplaktu kiaušinio tryniu su trupučiu vandenio ir kepame 170-180 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Rita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Arūnas
2022-04-01 18:16
Mama panašų receptą parsivežė iš Sibiro, kur keliavo gyvuliniu vagonu dėdės Stalino valia. Kaip supratau, vienintelė pozityvi patirtis. Pyragėliai su lašiniais ir aguoninis. Vaikystės skonis. O žmona, nieko panašaus nepatyrusi, irgi raukosi: lašiniai ir aguonos tipo nedera.
daiva
2018-11-14 14:03
niekada nedededu aguonu.tik kmynus.kazkaip aguonos ir lasiniai.nu jau visai nekaip
Brigita
2017-10-08 16:56
As vietoje aguonu dedu KMYNUS!
lina
2016-06-15 23:17
Kiek laiko tešla kildinti?
Audra
2015-11-22 16:44
Jadvyga į šitas bandeles būtina dėti aguonų čia lietuviškos, o ne latviškos bandelės