Bandelės su dešrele


- Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, patepimui
- Kvietiniai miltai, 500 gramų
- Dešrelės, 5 vienetai
- Pienas, 200 mililitrų
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Sviestas, 200 gramų
- Mielės, sausos, 22 gramai
Į dubenį suberiame miltus, druską, mažais gabaliukais supjaustytą arba sutarkuotą sviestą ir išminkome.
Į pieną (kambario temperatūros) įdedame 2 šaukštus cukraus, supilame mieles ir maišome, kol viskas ištirps.
Pieną pastatome 10-15 min. į šiltą vietą (galima statyti ir į iki 50 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę).
Į dubenį su miltais pilame pieną ir užminkome tešlą.
Tešlą iškočiojame (siūloma kočioti 0,5 cm storio, tačiau aš dariau truputėlį storesnę tešlą), supjaustome 3 cm skersmens juostelėmis.
Dešreles perpjauname išilgai pusiau (galima dėti ir visą dešrelę), apvyniojame tešlos juostelėmis, aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame apie 20-25 min 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol bandelės gražiai pagelsta.
P.S. Tešlos kildinti nereikia.
Skanaus!
2016-11-26 14:59
2016-01-22 10:19
2015-11-16 16:46
2015-10-05 21:29
2019-12-11 14:56