Bandelės su bulvėmis ir žirniais

Bandelės su bulvėmis ir žirniais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 200 gramų
  • Juodieji pipirai, malti
  • Petražolės
  • Garstyčios, grūdeliai, 1 valgomasis šaukštas
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Žirniai, šviežūs arba šaldyti, 100 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Druska
  • Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
  • Sultys, citrinų, šviežiai spaustos, 3 valgomieji šaukštai
  • Sluoksniuota tešla, 450 gramų
Gaminimo instrukcija:

Pirmiausia nuskutame ir mažais gabalėliais supjaustome bulves.
Dedame bulves į puodą su pasūdytu vandeniu, paverdame iki užvirimo ir tuomet paverdame dar apie 9 min. verdančiame vandenyje.
Tuomet sudedame žirnelius, paverdame dar 1 min. ir nupilame vandenį.
Smulkiai supjaustome svogūną ir pakepiname keptuvėje su sviestu iki auksinės spalvos, tuomet sudedame garstyčių grūdelius, druską, pipirus.
Pakepintus svogūnus sudedame į indą su bulvėmis bei žirniais, supilame citrinos sultis, suberiame susmulkintas petražoles ir atsargiai išmaišome, kad viskas nesusitrintų į piurė.
Iškočiojame tešlą, supjaustyti kvadratais, į vidurį dedame pasigamintą įdarą, kraštus patepame išplaktu kiaušiniu ir, perlenkę į į trikampį, sulipiname kraštus.
Kepame 20-25 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Agnė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Arvydas
2011-09-27 11:47
Turėtų būti skanu.