Bandelės su bulvėmis ir žirniais


- Bulvės, 200 gramų
- Juodieji pipirai, malti
- Petražolės
- Garstyčios, grūdeliai, 1 valgomasis šaukštas
- Svogūnai, 1 vienetas
- Žirniai, šviežūs arba šaldyti, 100 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Druska
- Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
- Sultys, citrinų, šviežiai spaustos, 3 valgomieji šaukštai
- Sluoksniuota tešla, 450 gramų
Pirmiausia nuskutame ir mažais gabalėliais supjaustome bulves.
Dedame bulves į puodą su pasūdytu vandeniu, paverdame iki užvirimo ir tuomet paverdame dar apie 9 min. verdančiame vandenyje.
Tuomet sudedame žirnelius, paverdame dar 1 min. ir nupilame vandenį.
Smulkiai supjaustome svogūną ir pakepiname keptuvėje su sviestu iki auksinės spalvos, tuomet sudedame garstyčių grūdelius, druską, pipirus.
Pakepintus svogūnus sudedame į indą su bulvėmis bei žirniais, supilame citrinos sultis, suberiame susmulkintas petražoles ir atsargiai išmaišome, kad viskas nesusitrintų į piurė.
Iškočiojame tešlą, supjaustyti kvadratais, į vidurį dedame pasigamintą įdarą, kraštus patepame išplaktu kiaušiniu ir, perlenkę į į trikampį, sulipiname kraštus.
Kepame 20-25 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Skanaus.
2011-09-27 11:47