Bandelės su avižiniais dribsniais ir vyšniomis


- Cukrus, 0.1 stiklinės
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 1.75 stiklinės
- Saulėgrąžų aliejus, 0.1 stiklinės
- Pienas, 0.5 stiklinės
- Vanduo, šiltas, 0.25 stiklinės
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Mielės, sausos, 7 gramai
- Uogienė, vyšnių
- Avižiniai dribsniai, greito paruošimo, 1 stiklinė
Dideliame dubenyje sumaišome šiltą vandenį, arbatinį šaukštelį cukraus ir mieles. Maišome kol mielės ištirpsta. Paliekame pastovėti 10 – 15 minučių, arba tol, kol masė pradeda burbuliuoti. Prikaistuvyje sumaišome pieną, aliejų, likusį cukrų ir druską. Užkaičiame, bet ne užviriname. Maišome, kol cukrus ištirpsta. Supilame gautą masę į dubenį su mielėmis. Įmaišome avižinius dribsnius ir pusę miltų. Po truputį beriame likusius miltus ir minkome tešlą tol, kol jį nesušoka į kamuoliuką (gauta tešla dar šiek tiek limpa prie rankų, bet po kildinimo nustoja). Padarome iš tešlos kamuoliuką ir paliekame, kad iškiltų. Pabarstome stalą miltais, iš tešlos iškočiojame apie 1/2 cm storio stačiakampį, aptepame jį uogiene. Suvyniojame tešlą į ritinėlį ir supjaustome į dvylika dalių. Keksiukų kepimo formą ištepame aliejumi, į kiekvieną formelę padedame po bandelę. Uždengiame rankšluosčiu ir paliekame pusvalandžiui kilti. Kepame 15 –20 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!