Bandelės su avižiniais dribsniais ir vyšniomis

Bandelės su avižiniais dribsniais ir vyšniomis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 0.1 stiklinės
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 1.75 stiklinės
  • Saulėgrąžų aliejus, 0.1 stiklinės
  • Pienas, 0.5 stiklinės
  • Vanduo, šiltas, 0.25 stiklinės
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Mielės, sausos, 7 gramai
  • Uogienė, vyšnių
  • Avižiniai dribsniai, greito paruošimo, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:

Dideliame dubenyje sumaišome šiltą vandenį, arbatinį šaukštelį cukraus ir mieles. Maišome kol mielės ištirpsta. Paliekame pastovėti 10 – 15 minučių, arba tol, kol masė pradeda burbuliuoti. Prikaistuvyje sumaišome pieną, aliejų, likusį cukrų ir druską. Užkaičiame, bet ne užviriname. Maišome, kol cukrus ištirpsta. Supilame gautą masę į dubenį su mielėmis. Įmaišome avižinius dribsnius ir pusę miltų. Po truputį beriame likusius miltus ir minkome tešlą tol, kol jį nesušoka į kamuoliuką (gauta tešla dar šiek tiek limpa prie rankų, bet po kildinimo nustoja). Padarome iš tešlos kamuoliuką ir paliekame, kad iškiltų. Pabarstome stalą miltais, iš tešlos iškočiojame apie 1/2 cm storio stačiakampį, aptepame jį uogiene. Suvyniojame tešlą į ritinėlį ir supjaustome į dvylika dalių. Keksiukų kepimo formą ištepame aliejumi, į kiekvieną formelę padedame po bandelę. Uždengiame rankšluosčiu ir paliekame pusvalandžiui kilti. Kepame 15 –20 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą