Bananinis tortukas su grietinėle ir karamele

Bananinis tortukas su grietinėle ir karamele
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bananai, 3 vienetai
  • Cukraus pudra, 50 gramų
  • Cukrus, rudasis, 150 gramų
  • Graikiniai riešutai
  • Kvietiniai miltai, 200 gramų
  • Grietinėlė, riebi, 400 mililitrų
  • Sviestas, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:

Padaryti tešlą iš miltų, kapoto sviesto ir cukraus pudros.
Ištepti sviestu apvalią kepimo formą ir sukrėsti tešlą, išlyginti, padaryti 1,5-2 cm aukščio bortelius. Palaikyti šaldytuve 30 min.
Kepti torto paplotį 180 laipsnių orkaitėje 30 min. Atvėsinti.
Rudąjį cukrų ištirpinti puode, supilti 200 ml grietinėlės ir pavirti, pastoviai maišant, kol sutirštės, apie 15 min. Atvėsinti.
Išimti torto pagrindą iš formos.
Bananus supjaustyti žiedais, apšlakstyti citrinos sultimis ir sudėti ant pagrindo.
Bananus užpilti karamele.
Likusią grietinėlę suplakti ir uždėti ant karamelės viršaus.
Papuošti riešutais.

Receptą atsiuntė: Gabrielė
» Rašyti komentarą