Baltosios žuvies apkepas


- Svogūnai, askaloniniai, smulkinti, padažui Velouté, 4 vienetai
- Žirniai, 200 gramų
- Kiaušiniai, tryniai, 1 vienetas
- Kiaušiniai, virti 6 min., 5 vienetai
- Baltas vynas, padažui Velouté, 400 mililitrų
- Grietinėlė, 35 %, 200 mililitrų
- Druska, akmens, SANTA MARIA malūnėlyje
- Sviestas, padažui Velouté, 50 gramų
- Sultinys, žuvies, padažui Velouté, 375 mililitrai
- Žuvis, baltoji, 1 kilogramas
- Baltieji pipirai, malti, SANTA MARIA malūnėlyje
- Sluoksniuota tešla, 500 gramų
- Krapai
- Žolelių ir česnakų mišinys, arba SANTA MARIA peletrūnas, 2 valgomieji šaukštai
6 asmenims
Išlydykite sviestą ant nedidelės ugnies (tik neužvirkite). Sudėkite svogūnus ir kepinkite juos ant vidutinės ugnies apie 10 min., nuolat maišydami, kad nesudegtų, nes tai gali pakeisti patiekalo skonį. Iš lėto supilkite vyną ir troškinkite, kol bendras kiekis sumažės per pusę. Vėliau supilkite sultinį ir vėl troškinkite, kol bendras kiekis dar kartą sumažės per pusę. Tuomet sudėkite grietinėlę ir virkite, kol padažas taps vienalytis. Tada pabarstykite SANTA MARIA druska ir baltaisiais pipirais.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Žuvį supjaustykite 3 cm dydžio gabalėliais ir sumaišykite kartu su padažu bei žirniais. Viską sudėkite į kepimo indą. Supjaustykite virtus kiaušinius ir sudėkite į žuvies masę. Ją uždenkite tešla. Tešloje padarykite kelias skylutes, kad tešla galėtų kvėpuoti, o jos paviršių patepkite kiaušinio tryniu. Kepkite 40 min., kol tešla paruduos ir taps traški.