Baltojo šokolado keksiukai su gervuogių kremu

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Sviestas, 150 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Šokoladas, baltasis, 100 gramų
- Cukrus, 100 gramų
- Pienas, 100 mililitrų
- Miltai, 100 gramų
- Kepimo milteliai, 5 gramai
- Plakamoji grietinėlė, 200 mililitrų
- Mascarpone sūris, 250 gramų
- Cukraus pudra, 100 gramų
- Gervuogės, trintos, 1 saujelė
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 12
Sviestą ir cukrų plakti 4 min.
Išlydyti šokoladą garų vonelėje ir supilti į masę. Įmušti kiaušinius. Viską plakti apie 5 min.
Supilti pieną ir plakti 2 min. Pilti miltus su kepimo milteliais ir plakti 3 min. Jei gaunasi per skysta tešla - įdėti daugiau miltų.
Į keksiukų formeles sudėti tešlą - maždaug pusę formelės. Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 min. Mediniu pagaliuku patikrinti, ar iškepė - jei pagaliukas sausas, reiškia taip. Palikti atvėsti.
Grietinėlę kremui išplakti iki standžių putų. Sudėti maskarponės sūrį ir suberti cukraus pudrą. Lėtai plakti 3 min. Sudėti trintas gervuoges ir viską išmaišyti. Kremui užtepti naudoti konditerinį maišelį, bet galima naudoti ir šaukštą.
» Rašyti komentarą