Baltojo šokolado keksiukai su gervuogių kremu

Baltojo šokolado keksiukai su gervuogių kremu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Tešlai:
  • Sviestas, 150 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Šokoladas, baltasis, 100 gramų
  • Cukrus, 100 gramų
  • Pienas, 100 mililitrų
  • Miltai, 100 gramų
  • Kepimo milteliai, 5 gramai
Kremui:
  • Plakamoji grietinėlė, 200 mililitrų
  • Mascarpone sūris, 250 gramų
  • Cukraus pudra, 100 gramų
  • Gervuogės, trintos, 1 saujelė
Gaminimo instrukcija:
  1. Sviestą ir cukrų plakti 4 min.

  2. Išlydyti šokoladą garų vonelėje ir supilti į masę. Įmušti kiaušinius. Viską plakti apie 5 min.

  3. Supilti pieną ir plakti 2 min. Pilti miltus su kepimo milteliais ir plakti 3 min. Jei gaunasi per skysta tešla - įdėti daugiau miltų.

  4. Į keksiukų formeles sudėti tešlą - maždaug pusę formelės. Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 min. Mediniu pagaliuku patikrinti, ar iškepė - jei pagaliukas sausas, reiškia taip. Palikti atvėsti.

  5. Grietinėlę kremui išplakti iki standžių putų. Sudėti maskarponės sūrį ir suberti cukraus pudrą. Lėtai plakti 3 min. Sudėti trintas gervuoges ir viską išmaišyti. Kremui užtepti naudoti konditerinį maišelį, bet galima naudoti ir šaukštą.

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Dorianas
» Rašyti komentarą