Balta duona

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Kvietiniai miltai, 600 gramų
- Vanduo, šiltas, 400 mililitrų
- Sviestas
- Mielės, 20 gramų
Gaminimo instrukcija:
Dalį vandens (apie puse stiklinės) sumaišykite su mielėm ir palaukite kol mielės ištirps ir “suburbuliuos” paviršiuje. Tada viską sumaišykite su miltais, ir uždengus plėvele palaukite kol tešla pakils dvigubai. Tada suminkykite tešlą ir dar kartą uzdenkite plevele. Palaukite kol pakils. Kepti karštoj orkaitėj (apie 200 celsijaus). Suformavus pagal nuotaiką, galima padaryti visokių juokingų įpjovų.
Jei orkaitėje kepimo metu turėsite indą su vandeniu, duona išeis traškesnė. Į tešlą galite dėti prieskoninių žolelių, daugiau sviesto, tepti pienu ar kiaušiniu prieš kepimą. Eksperimentuokite. Duona dėkinga. Jei naudojate sausas mieles nereikės laukti antro kilimo, šaukite į krosnį iš karto dar kartą paminkę ir suformavę.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2010-11-12 14:55
ei brangieji o kiek laiko kepti ?
2010-04-09 13:16
Super. Daugiau tokių patarimų. Kaip su tuo traškumu ten? Tiesiog į orkaitę pastatai šalto vandens bliūdą kai jau yra 200 laipsnių ar dar tik pradedant ją kaitinti?
Labai ačiū. Super receptas. O rūpestingi patarimai visada ne pro šalį
Labai ačiū. Super receptas. O rūpestingi patarimai visada ne pro šalį

2009-12-23 12:10
skanu tik as kepu ant 160 laipsniu.skanu kepti su daug razinu ar su kokiom melynem
2009-11-15 14:22
Nesamone as is proto einu su tom skiklinem ir puodeliais.niekaip nesurantu kuria stikline naudoti turiu gal 30 skirtingu rusiu, paskui gr raso ir gauas viskas kartu nesamone.rasyt reikia aiskai, gramais ir ml.o truputis visada bus truputis, ziupsnelis r tiek.
2011-03-15 10:26