Balandėliai su pomidoriniu padažu


- Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Juodieji pipirai, malti
- Kopūstai, 2.5 kilogramo
- Pomidorai, 500 gramų
- Ryžiai, 60 gramų
- Kiaulienos faršas, 1 kilogramas
- Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
- Actas, 2 valgomieji šaukštai
- Pienas, 0.75 stiklinės
- Vanduo, 0.5 litro
- Druska
- Sviestas, 50 gramų
- Prieskoniai, maltai mėsai, pakelis, 1 vienetas
Nuplaukite kopūstą, išpjaukite šerdį, įdėkite į puodą, įberkite šaukštą druskos, įpilti 2 šaukštus acto ir 0,75 litro vandens.
Kopūstą virkite tol, kol lapai suminkštėja ir gražiai išsiima.
Išsivirkite ryžius, atvėsinkite ir sumaišykite su malta mėsa, įberkite prieskonių, druskos ir kruopščiai išmaišykite.
Mėsą padalinkite į rutuliukus, kiek yra kopūstų lapų.
Mėsą dėkite į kopūsto lapą ir suvyniokite.
Juos dėkite vienas ant kito į puodą, užpilkite maždaug pusę litro vandens ir virkite apie 45-60 min.
Pasiruoškite padažą.
Nuplaukite pomidorus, supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į puodą ir virkite apie 6 minutes.
Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite miltus ir pakepinkite truputį.
Tuomet supilkite pieną ir kepinkite nuolat maišant.
Kai padažas pradės tirštėti pridėkite pomidorus, maltus pipirus, druską ir kepkite 2 minutes nenustojant maišyti.
Patiekite šiltus balandėlius su padažu bei mėgstamu garnyru.
Skanaus.
2015-05-13 16:47
2013-03-27 14:22
2012-01-04 19:27

2011-07-07 20:56

2017-05-09 19:24