Balandėliai su pomidoriniu padažu

Balandėliai su pomidoriniu padažu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Juodieji pipirai, malti
  • Kopūstai, 2.5 kilogramo
  • Pomidorai, 500 gramų
  • Ryžiai, 60 gramų
  • Kiaulienos faršas, 1 kilogramas
  • Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
  • Actas, 2 valgomieji šaukštai
  • Pienas, 0.75 stiklinės
  • Vanduo, 0.5 litro
  • Druska
  • Sviestas, 50 gramų
  • Prieskoniai, maltai mėsai, pakelis, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Nuplaukite kopūstą, išpjaukite šerdį, įdėkite į puodą, įberkite šaukštą druskos, įpilti 2 šaukštus acto ir 0,75 litro vandens.
Kopūstą virkite tol, kol lapai suminkštėja ir gražiai išsiima.
Išsivirkite ryžius, atvėsinkite ir sumaišykite su malta mėsa, įberkite prieskonių, druskos ir kruopščiai išmaišykite.
Mėsą padalinkite į rutuliukus, kiek yra kopūstų lapų.
Mėsą dėkite į kopūsto lapą ir suvyniokite.
Juos dėkite vienas ant kito į puodą, užpilkite maždaug pusę litro vandens ir virkite apie 45-60 min.
Pasiruoškite padažą.
Nuplaukite pomidorus, supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į puodą ir virkite apie 6 minutes.
Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite miltus ir pakepinkite truputį.
Tuomet supilkite pieną ir kepinkite nuolat maišant.
Kai padažas pradės tirštėti pridėkite pomidorus, maltus pipirus, druską ir kepkite 2 minutes nenustojant maišyti.
Patiekite šiltus balandėlius su padažu bei mėgstamu garnyru.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Janina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Ruta
2017-05-09 19:24
Nieko skanaus,balandelius reikia apkepinti pries troskinant
minkstas kopustas
2015-05-13 16:47
yra kopustu ,kur nereik virti
Saulius
2013-03-27 14:22
Actas tai tikrai nereikalingas, balandeliai pirmiausiai apvoliojami miltuose ir apkepinami, tik tada troskinami. Troskinimo laikas priklauso nuo balandeliu didumo, bet tikrai nereikia 1.5 val uztena 1val drasiai.
Monika
2012-01-04 19:27
o kam tas actas?
Snieguolė
2011-07-07 20:56
Aš kopūstą visuomet verdu mikrobangėj, o ryžių neverdu padaže jie kuo puikiausiai išverda ir klijus panaudojamas tada pagal paskirtį