Balandėliai kitaip arba tinginių balandėliai


- Bulvės, 2 vienetai
- Kopūstai, 0.5 vieneto
- Morkos, 1 vienetas
- Ryžiai, 5 valgomieji šaukštai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Kiaulienos faršas, ar kitas norimas (naudojau stirnienos kumpio faršą), 500 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Druska
- Aliejus, kepimui
- Prieskoniai, įvairūs
- Žalumynai
· Faršą sukrečiame į dubenį. Ant jo sudedame smulkintuvu pertrintus svogūną, bulves, morką ir kopūstą. Įmušame vieną kiaušinį.
· Pasūdytame vandenyje išverdame penkis šaukštus ryžių. Išvirę nusunkiame, perplauname šaltu vandeniu ir sukrečiame ant faršo ir susmulkintų daržovių.
· Masę apibarstome druska bei įvairiausiomis žolelėmis ir prieskoniais: pipirais, kariu, čiobreliais, kalendra, petražolėmis, krapais, kuminu.
· Jei masė skystoka, įdedame kelis šaukštus manų kruopų.
· Tuomet visą masę kruopščiai permaišome, kad visos dalys tolygiai pasiskirstytų.
· Iš sumaišytos masės formuojame kotlečiukus ir kepame keptuvėje su įkaitintu aliejumi.
· Patarimas: kadangi masėje yra daug daržovių, nuolatos prižiūrėkite, kad kotletai neapdegtų.
· Garnyrą rinkitės patys. Daržoves taip pat. Bet skanu su virtomis bulvėmis, burokėliais ir šviežiais agurkais.
Skanaukite!
2015-04-22 20:22
2012-09-17 13:06

2018-06-24 17:22