,,Balandėliai'' cukinijų ,,lizdeliuose''

,,Balandėliai'' cukinijų ,,lizdeliuose''
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukinijos, didelė, 1 vienetas
  • Kiaulienos faršas, 400 gramų
  • Saldžioji paprika, 1 vienetas
  • Ryžiai, 100 gramų
  • Morkos, maža, 1 vienetas
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Saliero stiebai, 0.5 vieneto
  • Žalumynai, krapai, petražolės, 1 saujelė
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Penkių pipirų mišinys, 3 žiupsneliai
  • Malti lauro lapai, 3 žiupsneliai
  • Džiovinti bazilikai, 3 žiupsneliai
  • Mairūnas, džiovintas, 3 žiupsneliai
  • Aliejus, arba sviestas, skardai patepti
Gaminimo instrukcija:
  1. Ryžius gerai išmirkyti.

  2. Cukinijas supjaustyti žiedais, aptrinti druska su prieskoniais ir palikti pastovėti bent 15 min.

  3. Morką sutakuoti. Papriką iš pradžių supjaustyti žiedais (tiek vienetų, kiek turime cukinijų žiedų), o likusią supjaustyti smulkiais kubeliais. Svogūną ir salierą, žalumynus supjaustyti smulkiai.

  4. Į mėsą berti prieskonių, druskos, dėti ryžius, sutarkuotų morkų, nedaug saldžios paprikos, supjaustyto svogūno, saliero, žalumynų ir gerai išmaišyti.

  5. Skardą iškloti kepimo popieriumi ir patepti aliejumi ar sviestu. Išdėlioti cukinijas.

  6. Į kiekvieną ,,lizdelį'' patupdyti po ,,balandėlį'. Uždėti po paprikos žiedą. Turint didelių svogūnų ir kas juos mėgsta keptus, uždėti galima ir po svogūno žiedą.

  7. Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Regina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Petras
2019-11-28 12:15
Gal geriau pavadintus karveliai? Jei nežinai ką čia darai!