Baklažanų užkepėlė

Baklažanų užkepėlė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Alyvuogės, žaliosios, be kauliukų, 100 gramų
  • Baklažanai, 1 vienetas
  • Bazilikas, džiovintas, kapotas
  • Bulvės, 3 vienetai
  • Česnakai, skiltelės, 2 vienetai
  • Juodieji pipirai, malti
  • Krapai, džiovinti, kapoti
  • Morkos, 3 vienetai
  • Petražolės, džiovintos, kapotos
  • Svogūnai, nedideli, 3 vienetai
  • Veršienos faršas, ir kaiulienos, 500 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Pienas, 2 valgomieji šaukštai
  • Sojos padažas, šviesusis, 3 valgomieji šaukštai
  • Pomidorų padažas, 8 valgomieji šaukštai
  • Pienas, tarkuotas, 250 gramų
  • Druska, česnakinė
  • Aliejus, kepimui
  • Čili, malti prieskoniai
  • Austrių padažas, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Visas daržoves nuplauti ir nulupti. Bulves supjaustyti griežinėliais, morkas - rėžiukais, česnako skilteles sutarkuoti smulkiai, svogūną smulkiai sukapoti. Baklažaną pjaustyti kubeliais, arba tiesiog netaisyklingos formos gabaliukais.

Aliejuje pakepinti česnaką su svogūnais, sudėti druska bei pipirais pagardintą faršą ir maišant apkepinti. Kai faršas paruduoja, sudėti baklažaną. Maišant troškinti, netrukus supilant sojos bei austrių padažus.

Kepimo indą patepti aliejumi. Dėlioti druska pagardintas bulves, ant jų dėti faršo įdarą. Ant faršo barstyti morkų griežinėlius bei dalį žiedeliais supjaustytų alyvuogių.

Ant viršaus patepti pomidorų padažą, sumaišytą su baziliku, užbarstyti likusias žiedeliais supjaustytas alyvuoges.

Išplakti kiaušinius su pienu, įberti į šį plakinį krapų bei petražolių ir vėl paplakus, užpilti viską ant apkepo.

Ant viršaus užbarstyti tarkuotą sūrį ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie pusvalandį, 40 min.

Skanaus!

Receptą atsiuntė: Lijana
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Regina
2010-03-26 17:13
Super patiekalas tik kt karta nepj morku,o tarkuosiu,nes kietoka gavos ir suri desiu pries baigiant kepti
selestė
2009-04-17 14:53
patiekalas tikrai labai skanus. Išbandžiau. Tik antrąsyk gamindama padfariau pakeitimų, morkas ir beje bulves sutarkavau stambia tarka, nes buvo per kieta , supjaustyti.
Aurimas
2009-04-15 22:54
ne tiek jau ir daug tu ingredientu tiesiog prieskoniniu elementu nemazai. esu tikras, kad autores receptas labai gardus
green_raven
2009-04-15 18:46
Pamačius ingredientų skaičių ir išsigandau.... nes pasirodė tiek daug! Bet labiau įsiskaičius, manau, kad patiekalas skanus. Būtinai išmėginsiu
Ieva
2009-02-12 23:43
Labai sultingas ir skanus patiekalas...