Baklažanų ir pievagrybių salotos

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Baklažanai, 2 vienetai
- Marinuoti pievagrybiai, 200 gramų
- Paprika, 1 vienetas
- Česnakai, 2 skiltelės
- Alyvuogių aliejus, 2.5 valgomojo šaukšto
- Sojos padažas, 2 valgomieji šaukštai
- Citrinų sultys, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 žiupsnelis
- Malti juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Baklažanus supjaustyti kubeliais, pabarstyti druska ir palikti pastovėti. Papriką supjaustyti nemažais kubeliais. Didesnes grybų galvutes padalyti pusiau.
Sutraiškyti česnakus ir su šaukštu aliejaus pakepinti kartu su sojų padažu ir citrinų sultimis.
Keptuvėje pakaitinti šaukštą aliejaus, berti paprikas ir pamaišant kepti, kol gabalėliai suminkštės. Išgriebus dėti ant popierinio rankšluosčio. Po paprikų pakepti pievagrybius, tada lieti likusį aliejų ir pakepti baklažanus. Iškepusius grybus su baklažanais taip pat versti ant popierinio rankšluosčio.
Ataušintas daržoves sumaišyti su česnakais, paskaninti pipirais, galima pabarstyti petražolėmis. Leisti pastovėti 15 min. Šias salotas tinka tiekti ir šiltas, ir šaltas.
» Rašyti komentarą