Baklažanai su grybais


- Baklažanai, 2 vienetai
- Voveraitės, 1 litras
- Bulvės, 4 vienetai
- Grietinė, 200 gramų
- Krapai, 1 sauja
- Fermentinis sūris
- Aliejus
- Pipirai
- Druska
Baklažanus perpjauti pusiau, išskobti ir apšlakstyti vandens ir druskos tirpalu. Palikti taip pastovėti 15 - 20 minučių. Pašauti į įkaitintą orkaitę.
Tuo tarpu, kol kepa baklažanai į įkaitintą aliejų sudėti apkepti (ant didelės ugnies) gabaliukais supjaustytas bulvės ir voveraites, pagardinti druska bei pipirais. Apkepus, sudėti grietinę ir, maišant, dar troškinti (sumažinti ugnį) keletą minučių.
Iš orkaitės išėmus apkepusius baklažanus, į juos sudėti keptuvės turinį ir vėl pašauti į orkaitę įkaitintą 180 C laipsnių 30 - 40 minučių (baklažanas turi būti minkštas ir sultingas, o voveraitės su bulvėmis - iškepę). Jei norit, prieš baigiant galite užbarstyti tarkuoto fermentinio sūrio, bet nebūtina.
Patiekiant, pabarstyti smulkintais krapais.