Baklažanai pagal Virgutę

Baklažanai pagal Virgutę
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Baklažanai, 3 vienetai
  • Česnakai, 3
  • Juodieji pipirai
  • Pomidorai, 4 vienetai
  • Majonezas
  • Sūris
  • Druska
  • Gražgarstė
Gaminimo instrukcija:

Baklažanus perpjauname per pusę ir užberiame negailėdami druskos. Paliekame pastovėti maždaug 20 minučių, kad išsiskirtų skaidrus skystis. Tada puseles nuplauname ir vėl pabarstome druska ir pipirais.

Pomidorus supjaustome griežinėliais, pabarstome druska ir pipirais.

Į keletą šaukštų majonezo įspaudžiame česnaką, smulkiai supjaustytą rukolą (tokią prieskoninę žolę, kuri kvepia grybais) ir išmaišome. Jei rukolos neturite - apseisite ir be jos.

Baklažanų puseles dedame į skardelę viena šalia kitos, kad negriuvinėtų. Dėmesio - išskobti jų vidaus nereikia, nes sėklytės sukeps ir jų visai nesijaus. Puseles aptepame paruoštu majonezu. Tuomet dedame pomidorų griežinėlius. Kepame 20-25 minutes 180 C laipsnių orkaitėje.

Tuomet išimame iš orkaitės ir pabarstome tarkuotu fermentiniu sūriu. Dedame atgal į orkaitę ir pakepame, kol sūris išsilydys (maždaug 10 minučių).

Receptą atsiuntė: Virginija
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Rasa
2019-08-07 21:43
Labai geras receptas
Luka
2017-10-17 06:09
O kur pilti pieną ?...
Birute
2015-11-20 17:01
Visai nieko receptas. Pvz man liko baklazano nuo kito patiekalo, tai tuo paciu is to likucio si patiekala paruosiau. I maajoneza dar dejau agurkeliu marinuotu del pikantiskumo
L
2015-08-06 16:53
prie ingridietų užmiršot sūrį parašyt..