Baklažanai, įdaryti daržovėmis ir kalakutiena


- Baklažanai, 5 vienetai
- Cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Česnakai, 4
- Juodieji pipirai
- Kmynai, 4 valgomieji šaukštai
- Morkos, 4 vienetai
- Svogūnai, 3 vienetai
- Sojos padažas, 4 valgomieji šaukštai
- Sūris, 250 gramų
- Druska
- Aliejus, kepimui
- Žiediniai kopūstai, šaldyti, 400 gramų
- Brokoliai, šaldyti, 400 gramų
- Kalakuto krūtinėlė, 0.5 kilogramo
Visas daržoves nuplaukite ir susmulkinkite. Morkas – nedideliais kubeliais, svogūnus su česnakais – smulkiai, atšildytus brokolius su žiediniais kopūstais – mažesniais gabaliukais. Baklažanus perpjaukite išilgai, išpjaukite dalį minkštimo, apibarstykite druska ir palikite pusvalandžiui. Druska ištraukia kartumą, todėl išsiskiria skysčio. Po pusvalandžio nuplaukite baklažanus po šalto vandens srove, o išpjaustą minkštimo dalį susmulkinkite kubeliais.
Į įkaitintą aliejų dėkite morkas, uždenkite dangčiu ir pakepinkite keletą min. Tada dėkite svogūnus, po kelių min – brokolius, žiedinius kopūstus, česnakus baklažanus. Viską retkarčiais pamaišydami kepinkite kol suminkštės. Pabaigoj dėkite kmynų, druskos, juodųjų pipirų, sojos padažo, cukraus.
Dabar atskirai aliejuje pakepinkite kalakutienos filė, prieš tai ją pamarinavę su česnakais, kmynais, druska bei pipirais (aš marinavau per naktį).
Sumaišykite kartu paruoštas daržoves su apkeptais kalakutienos gabaliukais.
Kiekvieną baklažano puselę ištepkite šlakeliu sojos padažo ir įdarykite pasiruoštu įdaru, išdėliokite skardoje ir pašaukite maždaug 15 minučių į įkaitintą orkaitę. Tuomet vėl ištraukite, apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir vėl šaukite orkaitėn penkioms - dešimčiai min, kol išsilydys sūris. Skanaus!
2014-08-20 10:51

2013-01-18 14:53

2009-12-19 15:52
2009-09-03 15:51

2016-05-14 21:00