Azijietiški makaronai su jautiena ir daržovėmis


- Ryžių makaronai, "noodles", 400 gramų
- Jautiena, 200 gramų
- Morkos, 1 vienetas
- Raudonoji paprika, 1 vienetas
- Svogūnų laiškai, 1 pundelis
- Sezamų aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Sezamo sėklos, 2 valgomieji šaukštai
- Maltas imbieras, 1 arbatinis šaukštelis
- Alyvuogių aliejus, 5 valgomieji šaukštai
- Sojos padažas, 3 valgomieji šaukštai
- Austrių padažas, 1 valgomasis šaukštas
- Žaliųjų citrinų sultys, 1 valgomasis šaukštas
- Rudasis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Sojos padažas, 1 valgomasis šaukštas
- Žaliųjų citrinų sultys, 1 valgomasis šaukštas
- Malti juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
Jautieną supjaustyti gabalėliais. Marinatui sojos padažą, žaliųjų citrinų sultis, žiupsnelį pipirų sumaišyti, užpilti ant jautienos gabalėlių, išmaišyti ir atidėti į šaldytuvą 10 min.
Per tą laiką išvirti azijietiškus makaronus pagal instrukciją ant pakelio. Nukošti.
Padažui dubenėlyje sumaišyti sojos padažą, austrių padažą, žaliųjų citrinų sultis, rudąjį cukrų ir atidėt i- leisti cukraus kristalams gerai ištirpti.
Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, jame trumpai pakepti makaronus, kad paskrustų, tada išimti iš keptuvės, atidėti.
Svogūnų laiškus susmulkinti įstrižais žiedeliais. Daržoves supjaustyti šiaudeliais.
Keptuvėje įkaitinti likusį aliejų, suberti svogūnų laiškus, imbierą ir pakepinti pusę minutės. Tada suberti jautienos gabalėlius, pakepinti kol mėsą apskrus. Suberti šiaudeliais pjaustytą morką ir paprikas. Pakepti ant didelės kaitros nuolat maišant. Galiausiai prie mėsos ir daržovių sudėti makaronus, supilti paruoštą padažą, pakaitinti dar keletą minučių dažnai maišant.
Patiekti dar karštus, apšlakstyti sezamų aliejumi, pagardinti svogūnų laiškais ir sezamų sėklomis.