Avokadų ir greipfrutų salotos


- Avokadai, 1 vienetas
- Citrinos, 1.5 vieneto
- Cukrus
- Greipfrutai, 2 vienetai
- Juodieji pipirai, malti
- Paprika, raudona, saldžioji, 0.5 vieneto
- Petražolės, šviežios
- Porai, 0.3 vieneto
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Druska
Avokado minkštimą supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite šviežiai išspaustomis pusės citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
Greipfrutus perpjaukite per pusę, išskobkite minkštimą ir atskirkite jį nuo karčiųjų baltų pertvarėlių, o išsiskyrusias sultis supilkite į atskirą indelį.
Porus ir papriką smulkiai supjaustykite.
Visus komponentus sumaišykite dubenėlyje, pagardinkite druska, cukrumi, pipirais, apšlakstykite greipfrutų sultimis, aliejumi ir permaišykite.
Į išskobtas greipfrutų puseles dėkite paruoštų salotų, apšlakstykite šviežiai išspaustomis 1 citrinos sultimis, papuoškite petražolių lapeliais ir patiekite į stalą.
Patarimas: Šioms salotoms galite naudoti svogūnus. Jie bus švelnesnio skonio ir kvapo, jei supjausčius perliesite karštu vandeniu.
Skanaus.