Avižinių dribsnių ir razinų sausainiai

Avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Pilno grūdo avižiniai dribsniai, 3 stiklinės
  • Miltai, 1.5 stiklinės
  • Razinos, tamsių, 1 stiklinė
  • Sviestas, kambario temperatūros, 225 gramai
  • Rudasis cukrus, 0.666667 stiklinės
  • Cukrus, 0.5 stiklinės
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Druska, smulkios, 0.333333 arbatinio šaukštelio
  • Cinamonas, 0.333333 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
  1. Razinas užpilame karštu vandeniu ir paliekame brinkti, kol paruošime sausainių tešlą.

  2. Viename dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.

  3. Į kitą dubenį sudedame sviestą, plakame elektriniu plakikliu ~1 min (tam, kad gautume kreminę masę). Suberiame baltą ir rudąjį cukrų, plakame 2 min. Po to įmušame kiaušinius, plakame iki vientisos masės. Į tešlą įsijojame miltų mišinį, plakame elektriniu plakikliu, kol gauname vientisą masę.

  4. Nuo razinų nupilame vandenį, nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Razinas ir avižinius dribsnius įmaišome į tešlą šaukštu.

  5. Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių. Drėgnomis rankomis imame ~1 valg. š. tešlos, suformuojame kamuoliuką, jį šiek tiek suspaudžiame ir dedame ant kepimo skardos (aš formavau ~1 cm storio ir ~4-5 cm skersmens apskritimus). Tarp sausainių paliekame ~8-10 cm tarpus. Jei mėgstate minkštesnius sausainius, tuomet nesuplokite tešlos kamuoliuko ir dėkite tiesiai ant kepimo skardos.

  6. Sausainius kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~17-20 min (priklausomai nuo orkaitės kaitrumo ir sausainių dydžio). Sausainių kraštai turi paruduoti, o paviršius vos parusti. Tokiu būdu iškepame visus sausainius.

  7. Iškepusius sausainius išimame iš orkaitės, paliekame atvėsti ant orkaitės skardos ~5 min, tada sudedame ant grotelių ir paliekame visiškai atvėsti. Skanaus!

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Jonas
2019-06-18 23:41
Ir tavo gramai surašyti....nu tu ir prietranka
Jonas
2019-06-18 23:39
Visai tu miltų nereikia