Avižiniai sausainiai


- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 3 stiklinės
- Margarinas, 100 gramų
- Medus, 5 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Pienas, 1 stiklinė
- Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Kardamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus, 1 stiklinė
- Razinos, 1 saujelė
- Sezamo sėklos, 2 valgomieji šaukštai
- Avižiniai dribsniai, 100 mililitrų
Kiaušinius išmaišome su cukrumi, suberiame miltus, avižinius dribsnius ir kepimo miltelius. Viską užpilame pašildytu pienu
Išlydome medų su margarinu, supilame ir išmaišome viską. Tešla turėtų būti sunkiai maišoma. Jei tešla skysta, įdėkite dar miltų. Suberkite cinamoną bei kardamoną.
Sudėkite mėgiamus riešutus, razinas ar abrikosus, sezamo sėklas.
Sezamo sėklos bus skanesnės, jei kelias minutes apkepsite su šaukštu medaus.
Imame kepimo indą, išklojame kepimo popieriumi, patepame aliejumi ar margarinu ir dedame po šaukštą. Bet paliekame didesnius tarpelius, nes kepant sausainiai išsipūs .
Kepti įkaitintoje apie 45 min. 180°C temp. orkaitėje.
Labai skanūs tiek šilti, tiek atvėsę. Papildomai galite užpilti šokoladu, o jei norite minkštesnių, dėkite mažiau miltų.
Skanaus!