Avinžirnių troškinys kataloniškai

Avinžirnių troškinys kataloniškai
Avinžirnų troškinys kataloniškai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Konservuoti avinžirniai, 500 gramų
  • Pomidorų padažas, natūralus, 400 gramų
  • Vanduo, karštas, 600 mililitrų
  • Svogūnai, vidutinio dydžio, 1 vienetas
  • Česnakai, 1 galva
  • Migdolai, 1 valgomasis šaukštas
  • Kvietiniai miltai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Sultinys, vištienos, kubelio, 1 vienetas
  • Petražolės, susmulkintos, 2 valgomieji šaukštai
  • Alyvuogių aliejus, kepimui, 3 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, virtų, patiekiant, 3 vienetai
Gaminimo instrukcija:
  1. Karštame vandenyje ištirpdome sultinio kubelį, paliekame atvėsti.

  2. Migdolus pakepiname sausoje keptuvėje, kol apskrunda. Susmulkiname smulkintuvu arba sugrūdame naudodami grūstuvą, arba sudedame į maišelį ir sudaužome mėsos plaktuku. Atidedame į šalį.

  3. Svogūną ir česnakus nulupame, supjaustome dideliais kubeliais.

  4. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų. Sudedame svogūną ir česnakus, kepiname ant vidutinės ugnies, kol apskrunda. Po to įdedame miltų, išmaišome, pakepiname 1 minutę. Supilame trintus pomidorus, išmaišome ir pakaitiname keletą minučių, kol pradeda burbuliuoti. Mišinį supilame į kokteilių plaktuvą arba indą, kuriame trinsite, supilame sultinį ir sutriname iki vientisos masės.

  5. Į keptuvę supilame avinžirnius, padažą, sudedame susmulkintus migdolus, petražoles, išmaišome ir kaitiname ant vidutinės ugnies apie 20-25 min. Pagardiname druska.

  6. Patiekiant, ant troškinio viršaus uždedame po perpjautą perpus kiaušinį. Skanaus!

Porcijų skaičius: 3
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą