Avietiniai rikotos keksiukai

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Rikota, 200 gramų
- Kvietiniai miltai, 200 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Cukrus, 150 gramų
- Sviestas, ištirpintas, 150 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Mascarpone sūris, 250 gramų
- Cukraus pudra, 150 gramų
- Liofilizuotų aviečių milteliai, 10 arbatinių šaukštelių
- Citrinų sultys, 0.5 vieneto
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 20
Kiaušinius išplakti kartu su cukrumi, kol jis ištirps. Sudėti rikotos sūrį, supilti ištirpintą sviestą ir gerai išmaišyti.
Miltus išmaišyti su kepimo milteliais ir dalimis suberti į kiaušinių masę. Gerai išmaišyti.
Keksiukų kepimo formoje išdėliotu keksiukų popierėlius. Supilstyti tešlą į keksiukų formeles.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Ar keksiukai iškepę patikrinti mediniu dantų krapštuku – jei ištrauktas krapštukas švarus, tuomet keksiukai iškepę, jei ne – kepkite šiek tiek ilgiau. Leisti visiškai atvėsti.
Kremui į dubenį sudėti maskarponės sūrį, suberti cukraus pudrą, aviečių miltelius, įpilti citrinos sulčių ir gerai išplakti.
Kremo masę supilti į konditerinį maišelį ir išspausti ant keksiukų.
» Rašyti komentarą