Avietiniai rikotos keksiukai

Avietiniai rikotos keksiukai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Rikota, 200 gramų
  • Kvietiniai miltai, 200 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Cukrus, 150 gramų
  • Sviestas, ištirpintas, 150 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Kremui:
  • Mascarpone sūris, 250 gramų
  • Cukraus pudra, 150 gramų
  • Liofilizuotų aviečių milteliai, 10 arbatinių šaukštelių
  • Citrinų sultys, 0.5 vieneto
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinius išplakti kartu su cukrumi, kol jis ištirps. Sudėti rikotos sūrį, supilti ištirpintą sviestą ir gerai išmaišyti.

  2. Miltus išmaišyti su kepimo milteliais ir dalimis suberti į kiaušinių masę. Gerai išmaišyti.

  3. Keksiukų kepimo formoje išdėliotu keksiukų popierėlius. Supilstyti tešlą į keksiukų formeles.

  4. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Ar keksiukai iškepę patikrinti mediniu dantų krapštuku – jei ištrauktas krapštukas švarus, tuomet keksiukai iškepę, jei ne – kepkite šiek tiek ilgiau. Leisti visiškai atvėsti.

  5. Kremui į dubenį sudėti maskarponės sūrį, suberti cukraus pudrą, aviečių miltelius, įpilti citrinos sulčių ir gerai išplakti.

  6. Kremo masę supilti į konditerinį maišelį ir išspausti ant keksiukų.

Porcijų skaičius: 20
Receptą atsiuntė: Dorianas
» Rašyti komentarą