Avietinė tarta


- Avietės, 600 gramų
- Grietinėlė, 250 mililitrų
- Cukrus, 80 gramų
- Kiaušinių tryniai, 2 vienetai
- Citrinos, sultys, 0.5 vieneto
- Bulvių krakmolas, 1 arbatinis šaukštelis
- Alyvuogių aliejus, 0.5 valgomojo šaukšto
- Pabarstymui
- Kvietiniai miltai, 150 gramų
- Cukraus pudra, 70 gramų
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Sviestas, šaltas, 70 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
Sviestą supjaustyti kubeliais ir sutrinti su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi ir miltais į trupinius.
Į trupinius įmušti kiaušinį ir išminkyti tešlą. Suvynioti ją į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą pusvalandžiui.
Išspausti citrinos sultis. 400 g aviečių sutrinti į tyrę, sumaišyti su citrinos sultimis, šaukštu cukraus ir užkaisti ant nestiprios ugnies. Kas užvirs, nuimti nuo ugnies ir pertrinti per sietelį.
Trynius suplakti su likusiu cukrumi iki balto puraus kremo, įmaišyti krakmolą.
Grietinėlę pakaitinti beveik iki virimo ir, stipriai maišant, plona srovele supilti į trynių plakinį. Nuolat maišant, kaitinti kremą ant silpnos ugnies, kol jis sutirštės, tada įmaišyti aviečių tyrę.
Stačiakampę formą patepti aliejumi. Ataušusią tešlą dėti ant kepimo popieriaus ir iškočioti ploną, 2 cm didesnį nei kepimo forma, lakštą. Su visu popieriumi perkelti į formą, subadyti šakute.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Ataušinti.
Ant atvėsusio kepinio sukrėsti kremą, ant viršaus išdėlioti likusias uogas ir 3 valandoms (galima ir per visą naktį) dėti į šaldytuvą. Prieš tiekiant pabarstyti cukraus pudra.