Avienos maltiniai

Avienos maltiniai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Juodieji pipirai
  • Mairūnas
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Taukai (kiaulių), 1.5 valgomojo šaukšto
  • Kiaušiniai, nebūtina, 2 vienetai
  • Batonas, riekės, 3 vienetai
  • Džiūvėsėliai, 2 valgomieji šaukštai
  • Pienas, 0.5 stiklinės
  • Druska
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
  • Aviena, 800 gramų
Gaminimo instrukcija:

Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu batonu, įmušamas kiaušinis, suberiami prieskoniai, druska, svieste pakepinti svogūnai, ir viskas gerai išmaišoma. Per tiršta masė atskiedžiama sultiniu. Daromi nedideli maltinukai. Jie pavoliojami džiūvėsėliuose ir kepami įkaitintuose riebaluose. Iškepę dar palaikomi 10 min. karštoje orkaitėje. Vėliau sudedami į pakaitintą pusdubenį ir tiekiami su karštomis virtomis ar troškintomis bulvėmis, svogūnais, ar kitais mėgstamais padažais.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Clausas
2014-01-05 20:18
nesupratau recepto, dar reikia kepti orkaitėje ar tik palaikyt? kiek laipsnių turi būt?
jurga
2011-11-02 16:20
o jauciasi avienos skonis?
Audinga
2009-12-18 14:01
skanu kaip pas mama..