Aviečių ir arbatos "Matcha" tortas

Aviečių ir arbatos "Matcha" tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Biskvitui:
  • Kiaušiniai, 6 vienetai
  • Cukrus, 120 gramų
  • Miltai, 100 gramų
  • Pienas, 90 mililitrų
  • Alyvuogių aliejus, 75 mililitrai
  • Matcha arbatos milteliai, 30 gramų
Kremui:
  • Mascarpone sūris, 600 gramų
  • Cukraus pudra, 100 gramų
  • Liofilizuotų aviečių milteliai, 3 valgomieji šaukštai
  • Citrinų sultys, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Biskvitui į plakimo indą įmušti kiaušinius ir plakti, kol susidarys putos. Po to įberti cukraus ir toliau plakti. Beplakant įpilti alyvuogių aliejų, pieną, suberti miltus ir "matcha" miltelius. Viską gerai išplakti kartu.

  2. Į kepimo skardą pakloti kepimo popieriaus ir sudėti tešlą tolygiai paskirstant. Kepti 15 min. iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

  3. Kol biskvitas kepa, laikas pagaminti kremą. Maskarponės sūrį, aviečių miltelius ir miltelinį cukrų suplakti kartu, kad pasidarytų vientisa masė. Pagal skonį įpilti citrinos sulčių.

  4. Ant stalo pakloti rankšluostį, ant jo - kepimo popierių. Ant kepimo popieriaus padėti iškeptą biskvitą ir leisti jam atvėsti.

  5. Kai biskvitas bus atvėsęs, nupjauti kraštelius, pjauti vienodo pločio juosteles. Ant supjaustyto biskvito dėti kremą ir tolygiai paskirstyti. Per sietelį pabarstyti aviečių milteliais. Tuomet pradėti sukti vyniotinį, kol susukamos visos juostelės.

  6. Paviršių aptepti kremu ir padėti į šaldytuvą sustingti. Po to, uždėjus trafaretą, pabarstyti aviečių miltelių išgauti norimą raštą.

Porcijų skaičius: 5
Receptą atsiuntė: Dorianas
» Rašyti komentarą