Aukštaitiški bulviniai sklindžiai su rūkyta lašiša ir grietine

Aukštaitiški bulviniai sklindžiai su rūkyta lašiša ir grietine
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, virtos, maltos, 115 gramų
  • Citrinos, papuošimui
  • Juodieji pipirai, grūsti
  • Kvietiniai miltai, 175 gramai
  • Lašiša, rūkyta, riekelės, 6 vienetai
  • Saulėgrąžų aliejus, kepimui
  • Vanduo, šiltas, 300 mililitrų
  • Druska
  • Grietinė, 6 valgomieji šaukštai
  • Mielės, sausos, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:

Sausas mieles išmaišyti su žiupsneliu miltų (atminkite, kad kepiniams naudojant sausas mieles, jas reikia ne išlaidinti, kaip presuotas, o išmaišyti su trupučiu miltų, o paskui ir įmaišyti į tešlą), o paskui ir su visais miltais. Dubenyje išmaišyti tešlą iš maltų bulvių, mielių, miltų ir šilto vandens, pagardinti druska. Padėti pusvalandžiui šiltoje vietoje, kad tešla dvigubai pakiltų.

Šaukštu tešlą dėti į keptuvėje įkaitintą aliejų, sklindžius apskrudinti iš abiejų pusių. Ant sklindžių dėti lašišos riekelę, grietinės, pagardinti grūstais juodaisiais raba įvairiaspalviais pipirais, papuošti citrinos griežinėlio trikampėliu.

Receptą atsiuntė: Vincentas Sakas
» Rašyti komentarą
» Komentarai
rita
2010-10-03 14:55
reiks pabandyti turėtų būti labai skanu
.
2010-07-05 23:49
daznai gaminu greita ir skanu