Aštunkojis orkaitėje

Aštunkojis orkaitėje
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 6 vienetai
  • Česnakai, 4
  • Laurų lapai, lapas, 1 vienetas
  • Petražolės
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Alyvuogių aliejus
  • Aštuonkojis, 1.3 kilogramo
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Išvirti aštunkojį greitpuodyje (virti maždaug apie 30-40 min.).
Nuplauti labai švariai bulves su lupena, sudėti į skardą ir užberti gana nemažai rupios druskos.
Kepti apie 30 min. 180 laipsnių temperatūroje, kol bulvės taps minkštos.
Išėmus jas iš orkaitės sudėti ant lentelės ir į kekvieną trenkti su kumščiu, kad jos praskiltų.
Tada, jei turite, į molinį padėklą sudėti supjaustytą gabalais aštunkojį ir bulves.
Apibarstyti smulkiai supjaustytu svogūnu ir česnaku.
Viską apipilti alyvuogių aliejumi (maždaug 1 stikline aliejaus).
Įdėti kepti į 190 laipsnių temperatūros orkaitę apie 30 min.
Išėmus apibarstyti petražolėmis.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Jolanta Viegas
» Rašyti komentarą
» Komentarai
jooo
2013-03-28 01:47
nesuprantu....raso sudetines dalys-truputi alyvuogiu aliejaus...bet orkaiteje jis jau s stikline aliejaus...idomus tas truputis...taip ir visa kibira galima sliukstelti
as
2012-02-18 12:52
apibarstykit smulkinta sviezia kalendra.dar skaniau gaunasi.ir aromatas pasaka
kristina
2012-02-17 23:25
na rytoj reikes isbandyti sita recepta gan skaniai atrodo
jureivis
2012-02-02 13:49
astuonkojis verdamas 50 minuciu,pries verdant lengvai pamust
jolanta
2011-09-25 21:24
as manu,kad galima ir is mazu.