Aštrūs vištienos kukuliai su obuolių sidro padažu

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Vištienos faršas, 600 gramų
- Pienas, 60 mililitrų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Batonas, be plutelių, 4 riekės
- Česnakai, 2 skiltelės
- Malta aitrioji paprika, 1 žiupsnelis
- Druska, 1 žiupsnelis
- Malti juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
- Sidras, obuolių, 300 mililitrų
- Medus, 2 valgomieji šaukštai
- Pomidorų padažas, 1 valgomasis šaukštas
- Bulvių krakmolas, 1 valgomasis šaukštas
- Obuolių actas, 1 valgomasis šaukštas
- Malta aitrioji paprika, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 3
Kiaušinį išplakti su pienu ir žiupsneliu druskos. Sudėti batono riekeles ir palikti 10 min.
Po to sudėti vištieną, trintas česnakų skilteles, suberti aitriąją papriką, pipirus ir gerai išminkyti. Suformuoti vienodo dydžio kukulius ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Uždengti folija ir kepti 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min.
Giliame puode sumaišyti obuolių sidrą su medumi, pomidorų padažu, krakmolu, aitriąja paprika, obuolių actu, žiupsneliu druskos ir kaitinti ant silpnos ugnies apie 10 min, kol sutirštės. Sudėti iškepusius kukulius, išmaišyti ir palikti 5 min. pastovėti.
Patiekti su ryžiais.
» Rašyti komentarą