Aštrūs vištienos kukuliai su obuolių sidro padažu

Aštrūs vištienos kukuliai su obuolių sidro padažu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vištienos faršas, 600 gramų
  • Pienas, 60 mililitrų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Batonas, be plutelių, 4 riekės
  • Česnakai, 2 skiltelės
  • Malta aitrioji paprika, 1 žiupsnelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Malti juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
Padažui:
  • Sidras, obuolių, 300 mililitrų
  • Medus, 2 valgomieji šaukštai
  • Pomidorų padažas, 1 valgomasis šaukštas
  • Bulvių krakmolas, 1 valgomasis šaukštas
  • Obuolių actas, 1 valgomasis šaukštas
  • Malta aitrioji paprika, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinį išplakti su pienu ir žiupsneliu druskos. Sudėti batono riekeles ir palikti 10 min.

  2. Po to sudėti vištieną, trintas česnakų skilteles, suberti aitriąją papriką, pipirus ir gerai išminkyti. Suformuoti vienodo dydžio kukulius ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.

  3. Uždengti folija ir kepti 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min.

  4. Giliame puode sumaišyti obuolių sidrą su medumi, pomidorų padažu, krakmolu, aitriąja paprika, obuolių actu, žiupsneliu druskos ir kaitinti ant silpnos ugnies apie 10 min, kol sutirštės. Sudėti iškepusius kukulius, išmaišyti ir palikti 5 min. pastovėti.

  5. Patiekti su ryžiais.

Porcijų skaičius: 3
Receptą atsiuntė: Dorianas
» Rašyti komentarą